Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

ECDC: Στην πορτοκαλί κατηγορία και πάλι η Κύπρος

Η βελτιωμένη κατάσταση των περασμένων ημερών στην Κύπρο όσον αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού καταγράφεται αυτή την εβδομάδα στον επιδημιολογικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας την Πέμπτη.

Η Κύπρος αυτή την εβδομάδα περνά για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες στην πορτοκαλί (μέτριου κινδύνου) ζώνη από την κόκκινη ζώνη.

Η επιδημιολογική κατάσταση εμφανίζεται βελτιωμένη και σε αρκετά άλλα σημεία της Ευρώπης, κυρίως στη Δυτική Ευρώπη (με εξαίρεση τη Γερμανία) και στις Σκανδιναβικές χώρες.

Ως πορτοκαλί ζώνη ορίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ κάτω από 50 περιστατικά ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, ή όπου ο συνολικός αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται μεταξύ 50 και 75 περιστατικών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 1% ή όπου ο συνολικός αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται μεταξύ των 75 και των 200 περιστατικών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και το ποσοστό θετικών τεστ είναι χαμηλότερο του 4%. 

Ως κόκκινη ζώνη ορίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ 75 και 200 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, και εφόσον ο αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται κάτω από τα 500 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους (οπότε και η χώρα περνά στην «βαθιά κόκκινη» κατηγορία). 

Στην «κόκκινη ζώνη» δηλαδή στην κατηγορία υψηλού κινδύνου, εξακολουθούν να βρίσκονται μεταξύ άλλων αρκετές περιοχές της Ελλάδας, η Βουλγαρία, η Γερμανία, το μεγαλύτερο μέρος της Αυστρίας, η Ιρλανδία, η Σλοβακία και η Κροατία. Στο βαθύ κόκκινο βρίσκονται οι Βαλτικές χώρες, η Σλοβενία και περιοχές της Ρουμανίας.

Ωστόσο στην πράσινη κατηγορία πέρασαν αρκετές περιοχές της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, αλλά και το Βόρειο Αιγαίο στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βελτιώθηκε τον Νοέμβριο το οικονομικό κλίμα
Μαρίνα Χατζημανώλη: Η Κύπρος προάγει ισότητα στη ναυτιλία
Επιδοτήσεις 60 εκ. ευρώ σε γεωργούς τον Δεκέμβριο μέσω των εκταρικών επιδοτήσεων
Μέχρι 1η Δεκεμβρίου οι αιτήσεις στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Στις 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωση Ελεγκτικής για ωφελήματα ΠτΔ την περίοδο 2014-2018
Μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανάπτυξη-Ποιες οι αντιλήψεις των Κυπρίων
Αυτό είναι το προτεινόμενο νέο πλαίσιο για υπηκοότητα σε επαγγελματίες υψηλής ειδίκευσης
Καταβολή συντάξεων και επιδομάτων πριν από τα Χριστούγεννα
Στις Βρυξέλλες για το μέλλον της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. ο Μάκης Κεραυνός
Αυξήθηκε κατά 7,2% το διαθέσιμο εισόδημα νοικοκυριών και ΜΚΙ