Το SupportCY στηρίζει τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών

Δίπλα στις περιοχές που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λεμεσό, βρέθηκε η Τράπεζα Κύπρου και το SupportCΥ μαζί με τον ψυχολόγο Στέφανο Αλεβίζο, του Ελληνικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πραγματοποιώντας ημερίδες για εκπαιδευτικούς, με στόχο την στήριξη παιδιών μετά από φυσικές καταστροφές.

Στηρίζοντας και ενδυναμώνοντας συνανθρώπους μας στις δύσκολες στιγμές τους, SupportCY και Τράπεζα Κύπρου, βρέθηκαν δίπλα στα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων επηρεάστηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό και Λάρνακα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης Πυρκαγιών 2021-2022.

Υλοποιώντας μία σειρά δράσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και έχοντας για γνώμονα το σημαντικό ρόλο του εκπαιδευτικού σε περιπτώσεις άμεσης αντιμετώπισης πιθανόν προβλημάτων παιδιών, ως συνεπεία της κατάστασης που έχουν βιώσει, πραγματοποιήθηκαν δίωρες ημερίδες στα σχολεία της περιοχής. Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για πρακτικές και δραστηριότητες μέσα από τις οποίες μπορούν να στηρίξουν παιδιά μετά από φυσικές καταστροφές.

Για τις ανάγκες της δράσης, έφτασε στην Κύπρο προσκεκλημένος του SupportCY, ο ψυχολόγος του Ελληνικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Στέφανος Αλεβίζος, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής των υποστηρικτικών δράσεων για τα παιδιά μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής το 2018.

Οι ημερίδες, που πραγματοποιήθηκαν στις 5 και 6 Οκτωβρίου, αφορούσαν στα Δημοτικά Σχολεία Ιαματικής και Χοιροκοιτίας καθώς και το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων.

Η Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας Τράπεζας Κύπρου Έλλη Ιωαννίδου, χαρακτήρισε μοναδική την εμπειρία από την επίσκεψη στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών, εξηγώντας πως «η επιτόπου παρουσία μας εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας και εμπλοκής μας σε κάθε υποστήριξη που παρέχουμε». Η κ. Ιωαννίδου ευχαρίστησε τις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την άψογη φιλοξενία και συνεργασία όπως και για τα θετικά τους σχόλια μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, επιβεβαιώνοντας ότι «η προσφορά και η παρουσία μας, ως Τράπεζα Κύπρου και ως SupportCY, θα συνεχιστούν και θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο».

Ευχαριστώντας το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και την Τράπεζα Κύπρου που διοργάνωσε την ενέργεια δείχνοντας «αμέριστο και ειλικρινές ενδιαφέρον για την ψυχική υγεία των παιδιών», ο ψυχολόγος Στέφανος Αλεβίζος, έχοντας μια μακρά εμπειρία στη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολείων της Ελλάδας μετά από φυσικές καταστροφές, εξέφρασε τη χαρά του που μαζί με το SupportCY, την Τράπεζα Κύπρου και τον Οργανισμό Reaction, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν με τους εκπαιδευτικούς την εμπειρία τους και να ακούσουν τις σκέψεις και την αγωνία τους για τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων. Διαβεβαίωσε μάλιστα πως «αυτό ήταν το πρώτο βήμα ενώ θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερα για την στήριξη των παιδιών και των εκπαιδευτικών στις περιοχές αυτές».

Στόχος των ημερίδων, που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στην Κύπρο, είναι να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης περιστατικών. 

Δειτε Επισης

Κινάνης ΔΕΠΕ: Διοργανώνει έκθεση τέχνης για τη στήριξη νεαρών ατόμων με αυτισμό
Ομόνοια 29Μ: Οι παίκτες εμφανίστηκαν στο γήπεδο με σκυλιά από το καταφύγιο SIMBA ANIMAL AID Cyprus
Λαμπερές εκδηλώσες για τα 30χρονα Nespresso στην Κύπρο
Έρχεται το συναρπαστικό και εκπαιδευτικό θεματικό πάρκο «Εποχή των Παγετώνων
Μεγάλη επιτυχία για το ΕΚΟ Gala & Concert προς ενίσχυση του φετινού Ραδιομαραθώνιου
Η λαμπερή τελετή απονομής των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards (pics)
Η VE Very Exclusive και η Omega παρουσίασαν τη συλλογή Seamaster
Η UDSarchitects τιμά νέους και μακροχρόνιους συνεργάτες της
Το MINTHIS υποδέχεται τον διάσημο Καλλιτέχνη Felix Volossenkov
Ο «Αγώνας Αγάπης» της Lexus Cycling Dream Team συνεχίζεται