Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Venus Minerals: Βρήκαν χρυσό, χαλκό και ψευδαργύρο στην Κοκκινόγια

Την υψηλή συγκέντρωση χρυσού, χαλκού και ψευδαργύρου στην Κοκκινόγια επιβεβαίωσε η Venus Minerals, σε συνέχεια της διαδικασίας αξιολόγησης του κοιτάσματός της στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα του γεωτρητικού προγράμματος της Εταιρείας κατέδειξαν πως η περιεκτικότητα χρυσού στα εν λόγω αποθέματα κυμαίνεται από 0.1 μέχρι 6.24 γραμμάρια ανά τόνο, ενώ η περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο και χαλκό κυμαίνεται από 0.1% μέχρι 4.06% και 0.1% με 4.4% αντίστοιχα. Τα εν λόγω ευρήματα προκύπτουν έπειτα από την ολοκλήρωση εννέα γεωτρήσεων στο τμήμα Κοκκινόγιας και είναι συνέχεια προκαταρκτικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Venus Minerals τον περασμένο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, τρεις νέες ζώνες με περιεκτικότητα χαλκού και χρυσού εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του φετινού γεωτρητικού προγράμματος της Εταιρείας, το οποίο επίσης περιλάμβανε την πιο λεπτομερή ανάλυση ιστορικών στοιχείων που έχουν συλλεγεί μέχρι σήμερα από την περιοχή. Η εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών και προηγμένου εξοπλισμού και ειδικότερα η αξιοποίηση της τεχνολογίας φορητών συσκευών επιτόπιας ανάλυσης της σύστασης του εδάφους (portable XRF), διευκόλυνε τον εντοπισμό των νέων αυτών ζωνών μεταλλοφορίας, οι οποίες προσθέτουν σημαντική αξία στο κοίτασμα.
 

Ως αποτέλεσμα των εργασιών, η οικονομική βιωσιμότητα του συνόλου του κοιτάσματος θα αναθεωρηθεί, προκειμένου να αντικατοπτρίζει τα τελικά ευρήματα. Θα ακολουθήσει νέο γεωτρητικό πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για την περαιτέρω αξιολόγηση της περιοχής της δυτικής Κοκκινόγιας, καθώς και τη διεξαγωγή ερευνών σε βαθύτερα σημεία του κοιτάσματος στην ανατολική πλευρά.

Σε δηλώσεις του, ο γεωλόγος και Διευθύνων Σύμβουλος της Venus Minerals, Peter van der Borgh, ανέφερε πως «πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη για το Magellan Project, καθώς τα τελικά αποτελέσματα του γεωτρητικού προγράμματος δίνουν στη Venus τη δυνατότητα να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της για την οικονομική βιωσιμότητα του κοιτάσματος, εξετάζοντας επιπλέον προοπτικές ανάπτυξης σε αυτό το σημείο».

 

Ο κ. van der Borgh ευχαρίστησε παράλληλα, την ομάδα της Venus Minerals για την σκληρή προσπάθεια που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες, υπογραμμίζοντας πως «η βιώσιμη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας αποδίδει τεράστια οφέλη για την εγχώρια οικονομία, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας, η προσέλκυση νέων επενδύσεων, η αναβάθμιση υποδομών, καθώς και η αύξηση φορολογικών εσόδων.

Το χαρτοφυλάκιο της Venus Minerals περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα έργων σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, μεταξύ των οποίων το Magellan και το Mariner Project.

Δειτε Επισης

Άνοιξε τον δρόμο για προσέλκυση ταλέντων η Βουλή-Αλλάζει το πλαίσιο για τις πολιτογραφήσεις
Παράταση ενός έτους σε κίνητρα και ελαφρύνσεις προς ώθηση των αναδιαρθρώσεων δανείων
Mallouppas & Papacostas: Στις οικογένειες Μαλλούππα και Παπακώστα σχεδόν το 100% της εταιρείας
Μεγάλης σημασίας συζήτηση για Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα
Η ΑΛΑΜΠΡΑ κρατά τις παραδόσεις και μοιράζει δώρα... Φέρνει τον «Γαλατά των Χριστουγέννων»
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής
Emirates: Πρώτη δοκιμαστική πτήση παγκoσμίως με 100% Βιώσιμο Αεροπορικό Καύσιμο
Neocleous Tower: Το «πράσινο» κτήριο γραφείων έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς
To μήνυμα Ανδρέα Δημητριάδη πριν τις εκλογές-«Για ένα ισχυρό και διεκδικητικό ΚΕΒΕ»
Ask Wire's BRIX: Μάθε τις επιδόσεις των άλλων developers και κέρδισέ τους στα σημεία