Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Μικροσκόπιο νέας τεχνολογίας στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου

Το Τμήμα Γενετικής και Θεραπευτικής Καρκίνου & Υπερδομικής Παθολογίας του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι διαθέτει το μοναδικό στο είδος του ηλεκτρονικό μικροσκόπιο διέλευσης (Transmission Electron Microscope, TEM) στην Κύπρο, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες της χώρας μας από το 1997 μέχρι και σήμερα.

Πρόσφατα, έχει εγκατασταθεί στο Τμήμα το TALOS L120C, ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο νέας τεχνολογίας, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα μελέτης ακόμη περισσότερων και πιο σύνθετων δειγμάτων σε διαγνωστικό και σε ερευνητικό επίπεδο. Σε διαγνωστικό επίπεδο, το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο συμβάλλει στη διάγνωση παθήσεων των νεφρών, μυϊκών και νευρικών παθήσεων και άλλων σπάνιων συνδρόμων, ενώ η χρήση του θα διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες και εφαρμογές αυτής της υποδομής σε ερευνητικό επίπεδο.

Το TALOS L120C, σημειώνεται, αναβαθμίζει την ποιότητα και την ανάλυση της εικόνας, παρέχει αποδεδειγμένη, βέλτιστη απόδοση σε μια πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για ευελιξία, μέγιστη σταθερότητα και ευκολία λειτουργίας, ενώ για τη χρήση του απαιτείται ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό με την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία.

Το νέο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, το οποίο είναι σε θέση να  δώσει ποιοτικές εικόνες ακόμη και για υλικά ευαίσθητα στη δέσμη των ηλεκτρονίων, αναμένεται να έχει ευρεία εφαρμογή σε πολλούς τομείς της Ιατρικής.

Η τομογραφία, είναι μια τεχνική για τη λήψη λεπτομερών τρισδιάστατων δομών τόσο βιολογικών όσο και υλικών δειγμάτων. Αποτελεί μια επέκταση της παραδοσιακής ηλεκτρονικής μικροσκοπίας και χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο διέλευσης για τη συλλογή των δεδομένων.

Η Φασματοσκοπία ακτινογραφίας διασποράς ενέργειας (EDS), είναι μια τεχνική επιφανειακής ανάλυσης, όπου η δέσμη ηλεκτρονίων χτυπά το δείγμα, εκπέμποντας χαρακτηριστικές ακτίνες Χ. Αυτό επιτρέπει την ανάλυση της στοιχειώδους σύνθεσης ενός δείγματος μέσω της αξιολόγησης της χημικής σύνθεσής του. Αυτή είναι μια εφαρμογή ιδιαίτερα σημαντική κυρίως στην μελέτη υλικών δειγμάτων.

Η σάρωση ηλεκτρονικής μικροσκοπίας (STEM), συνδυάζει τις αρχές της μικροσκοπίας διέλευσης (TEM) και σάρωσης (SEM) δίνοντας εικόνες υψηλής ποιότητας. Οι φακοί του μικροσκοπίου προσαρμόζονται ανάλογα ώστε να σαρώνεται στη συνέχεια στο δείγμα και να συλλέγονται διάφορα σήματα, σημείο προς σημείο, ώστε να σχηματίσουν μια εικόνα.

Δειτε Επισης

Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας
Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία
Στο Ντουμπάι η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετέχει σε συνέδριο για θέματα ναυτιλίας
Το City of Dreams Mediterranean υποδέχθηκε την εορταστική περίοδο σε μια μαγευτική εκδήλωση
Lidl, Murex, Exness: Πολύτιμες εισηγήσεις και συμβουλές σε όσους αναζητούν εργασία(vid)
Volcano Stores: Παρουσίασαν τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2023