Κλειδί της επιτυχίας η οικονομική και ψηφιακή μεταμόρφωση

Ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών ψηφιακής μεταμόρφωσης και οικονομικής μεταμόρφωσης των επιχειρήσεων ανέδειξε η πανδημία σύμφωνα με τον Γιώργο Καμτσιόρα, Business Development Executive της SAP Hellas – Cyprus – Malta, υπογραμμίζοντας πως είναι καιρός να επιταχυνθεί η διαδικασία καθώς ο ανταγωνισμός δεν σταματά και είναι η ψηφιακή μεταμόρφωση αποτελεί την μόνη οδό για αύξηση της παραγωγικότητας, της κερδοφορίας και της αποτελεσματικότητας, καθώς και στην παράδοση αποτελεσμάτων.

Μιλώντας στο 17ο CFO Management Forum, ο κ. Καμτσιόρας επικαλέστηκε αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν SAP & Oxford Economics σύμφωνα με τα οποία, το 85% των επιχειρηματικών ηγετών δήλωσαν πως οι προσπάθειες που καταβάλλουν για ψηφιακή και οικονομική μεταμόρφωση οδήγησαν σε αύξηση των μεριδίων αγοράς τους, το 23% αναμένεται αύξηση του τζίρου τους τα επόμενα δύο χρόνια και το 80% σημείωσαν πως ήδη παρουσιάζεται αύξηση της παραγωγικότητας στις επιχειρήσεις τους.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως τα κριτήρια ESG θα πρέπει να εφαρμόζονται κατά τρόπο που να αποφέρουν και κέρδη για την επιχείρηση, κατά τρόπου που να ελκύει το ενδιαφέρον της αγοράς και των επενδυτών, ενώ θα πρέπει να συμβάλλουν ώστε η επιχείρηση να παραμείνει ενεργή.

Στο ερώτημα για το τι πρέπει να αλλάξει, ο κ. Καμτσιόρας ανέφερε πως θα πρέπει εξεύρουμε τρόπους να προβλέπουμε το μέλλον και στην SAP, σημείωσε, αναλύονται τα δεδομένα και ερευνά τρόπους για το πώς μπορεί οδηγήσει την τεχνολογία στα άκρα και να δημιουργήσει αυτοματοποιημένα συστήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Δειτε Επισης

Ablebook και IKEA Κύπρου ενώνουν δυνάμεις για προώθηση της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης στις αγορές
«The Bash»: Ρεκόρ συμμετοχών στην κορυφαία εκδήλωση καινοτομίας του ΙδΕΚ (pics)
Παρουσιάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο το πρόγραμμα SUNRISE για την πρόληψη του καρκίνου στην εφηβεία
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τα 13α Invest Cyprus International Investment Awards (pics)
Κυπριακός Σύνδεσμος Ποιότητας: Προκήρυξη διαγωνισμού «Cyprus Quality Leader 2025»
Ξεκαθαρίζει ο ΣΕΔΕΑΚ-Παραπλανητική χρήση του ονόματος του ESOMAR από εταιρεία μη μέλος του
Η XM υποστηρίζει το Beachpolistas World Tour 2025
ΤΕΠΑΚ: Εναρκτήρια τελετή του Ερευνητικού Κέντρου MNΗMOΣYNΗ για την ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά (pics)
Μνημόνιο συνεργασίας CIFA και Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΠΚ-Τι περιλαμβάνει
Tototheo Global και SES επεκτείνουν τη συνεργασία τους για προηγμένη δορυφορική συνδεσιμότητα στη ναυτιλία