powered by

HORECA: To must trade show με παράλληλες εκδηλώσεις

Το κορυφαίο trade show της χρονιάς, HORECA-Gastronomia Expo 2021, που διοργανώνουν οι Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου και ΙΜΗ, πραγματοποιείται στις 5-7 Νοεμβρίου 2021, όπως και άλλες εκδηλώσεις είναι προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής και θα φιλοξενήσει τις εταιρίες leader, για τον εξοπλισμό και την τροφοδοσία επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία, καθώς και στον χώρο της μαζικής εστίασης στην Κύπρο.

Σκοπός της έκθεσης είναι να φέρει τους επαγγελματίες των πιο πάνω κλάδων σε άμεση επαφή με εταιρείες οι οποίες καλύπτουν το σύνολο του φάσματος προϊόντων και υπηρεσιών, σχετικών με τον εξοπλισμό και την τροφοδοσία των ξενοδοχειακών μονάδων και των χώρων μαζικής εστίασης. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της έκθεσης, διοργανώνονται διάφορες συναφείς με το αντικείμενο εκδηλώσεις, όπως διαγωνισμοί με τη συμμετοχή επαγγελματικών ομάδων μαγείρων, Street Food, «H κουζίνα του χθες και του σήμερα», εκδηλώσεις γευσιγνωσίας κρασιού-wine tasting, κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων κ.α.

Παράλληλα με την έκθεση, ο Σ.Α.Κ. διοργανώνει το μεγαλύτερο παγκύπριο γαστρονομικό φεστιβάλ μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Οι διαγωνισμοί που λαμβάνουν χώρα στo πλαίσιο του φεστιβάλ, δίνουν την ευκαιρία σε όλους ανεξαιρέτως (μέλη του ΣΑΚ, μαθητές των ξενοδοχειακών σχολών και φοιτητές τριτοβάθμιων σχολών), να διαγωνιστούν σαν ως ίσος προς ίσο, με σκοπό την αναβάθμιση επαγγελματικών γνώσεων και τεχνικών και την ανταλλαγή πολύτιμων εμπειριών στο τραπέζι της εφαρμογής.

Στο πλαίσιο αυτών των διαγωνισμών, δίνεται επίσης στους επαγγελματίες chef που θα εκπροσωπήσουν τον Σ.Α.Κ., αλλά και την Κύπρο, σε διάφορα παγκόσμια γαστρονομικά φεστιβάλ και διαγωνισμούς μαγειρικής, η ευκαιρία ανάδειξης.

Αντιμέτωπες με πολλές και σημαντικές προκλήσεις βρέθηκαν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μαζικής εστίασης και τον κλάδο των ξενοδοχείων, λόγω της πολύμηνης αναστολής της λειτουργίας τους ως απόρροια των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η πανδημία και οι οικονομικές της επιπτώσεις διαμόρφωσαν ένα νέο τοπίο στον κλάδο και ώθησαν ακόμα περισσότερο την ανάγκη για εξέλιξη, ανάπτυξη, ανανέωση και αλλαγή.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή και για το ευρύ κοινό, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσους έχουν σχέση με την ποιοτική κουζίνα και το καλό φαγητό να έρθουν σε άμεση επαφή με τους επαγγελματίες Chef, μέλη του Σ.Α.Κ. και να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους, οι οποίοι διατηρούν το όνομα της χώρας μας υψηλά στους γαστρονομικούς δείκτες.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις πατήστε εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ HORECA Gastronomia Expo 2021

Ώρες Λειτουργίας

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου | 14:00-20:00, Σάββατο 6 Νοεμβρίου | 10:00-20:00, Κυριακή 7 Νοεμβρίου | 10:00-20:00

Κρατική Έκθεση Κύπρου, Περίπτερο 6

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Χορηγός: BEST VALUE ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus

Οργανωτής: Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου

Συντονιστής: ΙΜΗ

Για πληροφορίες: 22505555 / www.imhbusiness.com

REPORTER STREET FOOD FESTIVAL

Ώρες λειτουργίας

Παρασκεύη 5 Νοεμβρίου-Κυριακή 7 Νοεμβρίου 18:00-24:00

Κρατική Έκθεση Κύπρου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Οργανωτής: REPORTER

 

Δειτε Επισης

Ιδρύει κοινωφελές ίδρυμα στη Νέα Υόρκη και ενισχύει την διεθνή παρουσία του το Ινστιτούτο Κύπρου
Μ. Δαμιανός: Η Κύπρος αναδεικνύεται κόμβος παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών-Εγκαινιάστηκε το El Greco
Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής
Όμιλος CTC: Η αναδιάρθρωση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων διαχρονικά και το focus σε κερδοφόρες δραστηριότητες
Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Κυπρίων Επαγγελματιών Ελλάδας-«Εφαλτήριο για από κοινού ανάπτυξη»
Η Κύπρος φιλοξένησε την ετήσια τελετή «Collectives» του Conservation Collective
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής