Facebook: Αύξηση κερδών και εσόδων το γ' τρίμηνο

Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Facebook Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με τα κέρδη να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Ειδικότερα, το Facebook ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του γ' τριμήνου ανήλθαν σε 9,19 δισ. δολ. ή 3,22 δολ. ανά μετοχή, από 2,71 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 29,01 δισ. δολ. από 21,47 δισ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. 

Τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 3,19 δολ. ανά μετοχή, με τις πωλήσεις ωστόσο να διαμορφώνονται χαμηλότερα των προβλέψεων για 29,49 δισ. δολ. σε δημοσκόπηση της FactSet.

Το Facebook έχασε επίσης τις προβλέψεις για την πορεία των πωλήσεων το δ' τρίμηνο, κάνοντας λόγο για πωλήσεις μεταξύ 31,5 δισ. δολ. και 34 δισ. δολ. έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 34,72 δισ. δολ.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, David Wehner επισήμανε ότι η πρόβλεψη "αντανακλά την σημαντική αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουμε το δ' τρίμηνο υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων αντιξοοτήτων από τις αλλαγές της Apple στο iOS 14 καθώς και από μακροοικονομικούς παράγοντες και από την εξέλιξη της COVID". 

Δειτε Επισης

Πιστοποίηση «Real Quantum Dot Display» από την TÜV Rheinland για τις τηλεοράσεις Samsung QLED
Προοπτικές συνεργασίας σε προηγμένα πεδία της ΤΝ συζήτησαν ΤΕΠΑΚ και Tenstorrent
Mastercard Fintech Forum 2025: Η Αθήνα στο επίκεντρο της fintech καινοτομίας
Ανησυχούν οι Κύπριοι για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει την απασχόληση και τις αποδοχές καλλιτεχνών
22ο Cyprus Grocery Retail Conference: Οι νέες τάσεις και η τεχνητή νοημοσύνη-Τι δήλωσαν χορηγοί και ομιλητές (vid)
Συνεργασία της payabl. με τη Sift...Αξιοποιεί την πλατφόρμα πρόληψης απάτης με ΤΝ για προστασία των επιχειρήσεων
Στις εγκαταστάσεις της Hellas Sat ο Νίκος Χριστοδουλίδης-Ενημερώθηκε και ξεναγήθηκε από Χριστόδουλο Πρωτοπαπά
OpenAI: Προχωρά η πλατφόρμα για social media με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη
Στην Κύπρο στελέχη της Plug and Play-Υπέγραψαν letter of intent με τον υφυπουργό Έρευνας
Brilliance Takes Time: Η Βίκη Συμεωνίδου του Lilith’s Child Games Studio στη νέα σειρά συνεντεύξεων από το CHIVAS REGAL(video)