Α. Διονυσίου: Οι πυλώνες στρατηγικής κυβερνοασφάλειας

Για τις απειλές που μπορούν να βλάψουν ημικρατικούς και κρατικούς οργανισμούς αναφέρθηκε η Άντρια Διονυσίου, IT Manager της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. Μιλώντας ενώπιον του Cyber Security Conference, η κ. Διονυσίου υπογράμμισε πως οι ημικρατικοί και κρατικοί οργανισμοί αποτελούν συχνότερα στόχοι κυβερνοεπιθέσεων διότι διατηρούν μεγάλες βάσεις δεδομένων πληροφοριών που αφορούν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως αριθμοί κοινωνικών ασφαλίσεων, εμπιστευτικές πληροφορίες υγείας, οικονομικές πληροφορίες, οικονομικές πληροφορίες καθώς και εμπορικά μυστικά.

Αναφερόμενη στις top 4 απειλές που αντιμετωπίζουν οι ημικρατικοί οργανισμοί η κ. Διονυσίου είπε πως προέρχονται κυρίως από ανθρώπινο λάθος και μη κατάλληλη χρήση, Phishing, malicious insiders και στρατηγικές Ransomware.

Η κ. Διονυσίου πως μεταξύ των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί είναι το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνουν όλοι οι άνθρωποι την αξία της ισχυρής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Μια επιτυχημένη επίθεση στον κυβερνοχώρο, είπε, μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά σε έναν οργανισμό. Ο αντίκτυπος μιας παραβίασης της ασφάλειας μπορεί να προκαλέσει οικονομικό κόστος, νομικό κόστος, πλήγμα στην φήμη του οργανισμού και πλήγμα στην επιχειρησιακή λειτουργία του οργανισμού.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή στρατηγικών ασφάλειας πληροφοριών σε δημόσιους οργανισμούς η κ. Διονυσίου τόνισε πως απαιτείται πολιτιστική στροφή και να ληφθεί σοβαρά υπόψη η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, είπε, έχει θέσει τρεις τομείς προτεραιότητας για τη βελτίωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και αφορούν την διακυβέρνηση ασφάλειας πληροφοριών, προστασία δεδομένων και ενίσχυση της ασφάλειας του οργανισμού στον κυβερνοχώρο.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Εξαγόρασε Hadjipieris Dairy και έρχεται στην Κύπρο η ΟΜΗΡΟΣ-Συνολικές επενδύσεις 30 εκατ. την επόμενη πενταετία
Ρομπότ που έπαιξαν σκάκι και bowling, και άλλα STEAM δρώμενα στο Robotex MRC 2025
Ο Κύπριος Γιάννης Ιωάννου νέος Group CFO στον όμιλο ΤΙΤΑΝ-«Αυτό δεν είναι απλώς ένα επαγγελματικό ορόσημο»
CBN Young Dragon Awards: Ξεκίνησε το open call για τις υποψηφιότητες-Πού και πώς μπορούν να υποβληθούν
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ
Μάριος Ταννούσης: Πολύ σημαντικό και θετικό βήμα ο Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου ΑΞΕ-Το όφελος για την Κύπρο