Powered by

Facebook: Αύξηση κερδών και εσόδων για το γ΄τρίμηνο

Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε το Facebook Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με τα κέρδη να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, το Facebook ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του γ’ τριμήνου ανήλθαν σε 9,19 δισ. δολ. ή 3,22 δολ. από 2,71 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις παράλληλα διαμορφώθηκαν σε 29,01 δισ. δολ. από 21,47 δισ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τα κέρδη στα 3,19 δολ. ανά μετοχή. Ωστόσο έχασαν την πρόβλεψη για πωλήσεις ύψους 29,49 δισ. δολ. σε δημοσκόπηση της FactSet.

Το Facebook έχασε επίσης τις προβλέψεις για την πορεία των πωλήσεων το δ’ τρίμηνο, κάνοντας λόγο για πωλήσεις μεταξύ 31,5 δισ. δολ. και 34 δισ. δολ. έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 34,72 δισ. δολ.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, David Wehner επισήμανε ότι η πρόβλεψη “αντανακλά την σημαντική αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουμε το δ’ τρίμηνο υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων αντιξοοτήτων από τις αλλαγές της Apple στο iOS 14 καθώς και από μακροοικονομικούς παράγοντες και από την εξέλιξη της COVID”.

 

Πηγή: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση
Πέρασε και από το Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ-«Θα κάνει τις ΗΠΑ διαστημόπλοιο»
Lars Klingbeil: Κορυφαία προτεραιότητα η επαναφορά της Γερμανίας σε τροχιά ανάπτυξης
Πάτησε φρένο ο πληθωρισμός στην Τουρκία-Στο 35,1% τον Ιούνιο