Β. Δημητριάδης: Η ναυτιλία μας έχει τις προοπτικές για ευοίωνο μέλλον

Η γαλάζια, η πράσινη οικονομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι οι τρεις πυλώνες με τους οποίους θα απογειώσουμε ακόμη περισσότερο το τόπο και τις προοπτικές μας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφτηκε το Σάββατο το φεστιβάλ με τίτλο «Zήσε τη Θάλασσα», που πραγματοποιείται από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας στη Λεμεσό. Ο αρμόδιος Υφυπουργός Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε πως στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει κοντά στη θάλασσα και τη ναυτιλία τους πολίτες και κυρίως τους νέους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στις εργασιακές προοπτικές που προσφέρονται στον τομέα της ναυτιλίας. «Τα παιδιά μας δεν πάνε να σπουδάσουν ναυτιλιακά, σπουδάζουν οτιδήποτε άλλο, την ώρα που ο μέσος μισθός στην ναυτιλιακή βιομηχανία στον τόπο μας είναι πολύ ψηλότερος από τους καλούς μισθούς της δημόσιας υπηρεσίας.  Άρα είναι ένα στοίχημα, να στείλουμε αυτά τα μηνύματα. Θέλουμε τους νέους μας να έχουν προσανατολισμό εκεί όπου υπάρχει και η ζήτηση στην αγορά εργασίας. Αμειπτικές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας παράλληλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «είμαστε μια χώρα νησί με μια δυνατή ναυτιλιακή βιομηχανία αλλά παρόλο που είμαστε νησί με μια δυνατή ναυτιλιακή βιομηχανία δεν έχουμε την κουλτούρα  τη νησιώτικη. Τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν water sports, γίνονται κυνηγοί», είπε κάνοντας λόγο για «μεγάλο στοίχημα». «Γαλάζια οικονομία, πράσινη οικονομία και ψηφιακός μετασχηματισμός είναι οι τρεις πυλώνες που θα απογειώσουμε ακόμη περισσότερο τον τόπο και τις προοπτικές μας», πρόσθεσε.

Στις προοπτικές της ναυτιλίας αναφέρθηκε επίσης και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης. «Για πρώτη φορά φέρνουμε κοντά 40 οργανισμούς για να γνωρίσει ο κόσμος τη θάλασσα, τη ναυτιλία, για να φέρουμε πιο κοντά την κοινωνία των πολιτών, τη νέα γενιά στη θάλασσα, στη ναυτιλία να γνωρίσει τη γαλάζια οικονομία, τις δυνατότητες, τις προοπτικές που προσφέρει η θάλασσα στον τόπο μας.  Η ναυτιλία μας έχει όλες τις προοπτικές, είδαμε την περασμένη εβδομάδα βγήκαμε με μια νέα στρατηγική με 35 δράσεις με κίνητρα έτσι που να δώσουμε την προϋπόθεση σ’ αυτό τον τομέα να έχει και ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικότητα και ευοίωνο μέλλον να προσφέρει στην οικονομία του τόπου», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Από πλευράς του ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης αναφέρθηκε στη διαχρονική σχέση της θάλασσας με την πόλη. «Η θάλασσα είναι ταυτισμένη με τη Λεμεσό, όλα αυτά τα χρόνια η οικονομία της Λεμεσού με την κοινωνική δραστηριότητα της Λεμεσού, με την αθλητική δραστηριότητα της Λεμεσού έχει να κάνει με τη θάλασσα. Η Λεμεσός είναι θάλασσα και η θάλασσα είναι η Λεμεσός» είπε και αναφέρθηκε στο θέμα της γαλάζιας οικονομίας το οποίο «έρχεται να στηρίξει να αναβαθμίσει την οικονομία της πόλης».

Δειτε Επισης

Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου- Συζητείται απλούστευση της ΚΑΠ
Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση της Ε.Ε. σε ΑΑΑ με σταθερή τάση ο Morningstar DBRS
Ν. Χριστοδουλίδης: Εθνική αποστολή με πανευρωπαϊκή διάσταση για την Κ.Δ. η Προεδρία της Ε.Ε. το 2026
Γ. Παπαναστασίου: Αξιόπιστο κέντρο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Η σημασία του Great Sea Interconnector
Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση