"Collaboration & Humanism in Design" από το σχεδιαστή Gabriele Chiave

Το τμήμα της εταιρείας Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε. Λτδ  Epiphaniou Bath&Floors και η κατασκευάστρια εταιρεία Ειδών Υγιεινής Laufen Bathrooms φιλοξένησαν στην Κύπρο τον διεθνoύς φήμης σχεδιαστή Gabriele Chiave, Creative Director του Marcel Wanders studio, ο οποίος παρουσίασε προς το κοινό των Κυπρίων αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών εσωτερικού χώρου μια ενδιαφέρουσα διάλεξη, με τίτλο «Collaboration & Humanism in Design».

H διάλεξη πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου στις 13 Οκτωβρίου, στον όμορφο χώρο Σκαλί Αγλαντζιάς, όπου ακολούθησε εκδήλωση κοκτέιλ.

Ο Gabriele, παρουσίασε μια μοναδική προοπτική στο χώρο του design, αντλώντας από την εμπειρία του στα στούντιο Marc Sadler, Dainese, Foscarina, Serralunga και Μarcel Wanders, όπου εργάζεται από το 2007 ως καλλιτεχνικός διευθυντής επιβλέποντας όλα τα έργα σχεδιασμού προϊόντων και εσωτερικών χώρων, καθώς και την καλλιτεχνική κατεύθυνση για μια σειρά από κορυφαίες μάρκες.  Στις διαφάνειες παρουσιάστηκε η εμπειρία των σχεδιαστών από έργα των Laufen, Audi, ΚLM, Baccarat, Moooi, Massimo Bottura Osteria, Lladro.

Σήμα κατατεθέν του γραφείου Marcel Wanders, είναι το πάθος με το οποίο οδηγεί τους συνεργάτες του να συμμετέχουν στην έκφραση της ομορφιάς και της τεχνικής απλότητας. Σύμφωνα με τον Gabriele, o ρόλος του design είναι να δημιουργεί ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη και να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν με πάθος, κάνοντας τα όνειρα τους πραγματικότητα. Αναφέρθηκε επίσης στην ευθύνη του σχεδιασμού να σέβεται την παράδοση και να δημιουργεί κληροδοτήματα που θα αντέχουν στον χρόνο.

Η παρουσίαση αυτή ήταν η τρίτη κατά συνέχεια διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων με προσωπικότητες του design, προσφορά προς το κοινό των αρχιτεκτόνων και designers εκ μέρους της Laufen και της Epiphaniou Bath&Floors.

 

Δειτε Επισης

Minthis Music Festival 2025: Νέα πνοή στην κλασική μουσική με τους Niklas Liepe και Raphaela Gromes
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Άλλη μια επιτυχημένη διαδρομή «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με την Μαρίνα Θεοδώρου»
Δυναμική παρουσία της Petrolina Energy Team σε εκστρατεία καθαρισμού παραλίας στη Λάρνακα
Εθελοντική αιμοδοσία στην Λάρνακα από την COSMOS Insurance
Πρότυπο Κέντρο «Χρώμα & Φως από την XM» για παιδιά με αυτισμό: Αισθητή βελτίωση για το 85% των παιδιών
Το όραμα του Andrey & Julia Dashin’s Foundation που δεν γνωρίζει σύνορα
Ξεκίνησε ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Καθάρισε την Ακτή Ολυμπίων η Imperio-Δράση στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας
Beauty & Wellness: Mια μαγευτική βραδιά πλημμυρισμένη από μουσικές του κόσμου, αρώματα και γεύσεις πολιτισμών
Είδαν το Grand Prix του Μονακό από το «Zeus» του Τζον Χριστοδούλου-Μια ανεπανάληπτη εμπειρία που απόλαυσαν με...χίλια (pics)