powered by

DiscoverEU: Δες την Ευρώπη με... άλλα μάτια

Μετά από την περσινή αναβολή εξαιτίας της πανδημίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιστρέφει με το DiscoverEU για να δώσει σε νέους και νέες 18-20 χρονών την ευκαιρία να εξερευνήσουν ξανά την ευρωπαϊκή ήπειρο με μια άλλη ματιά, να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες, να έρθουν κοντά με άλλους νέους και νέες, να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς, να ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς.

Στηριγμένη στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρέχει σε 60.000 νέους και νέες 18-20 χρονών σιδηροδρομικές κάρτες – και κατ’ εξαίρεση αεροπορικά εισιτήρια αν η χώρα διαμονής τους είναι νησιωτική ή αν ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.  Όσοι και όσες εξασφαλίσουν θέση μπορούν να ταξιδέψουν είτε μόνοι τους είτε σε ομάδες μέχρι 5 άτομα νοουμένου ότι είναι εντός του επιλέξιμου ηλικιακού φάσματος. 

Αν λοιπόν είσαι νέος/νέα γεννημένος/η μεταξύ 1ης Ιουλίου 2001 και 31ης Δεκεμβρίου 2003 τότε ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΚΑΙΡΟ μπες στη σελίδα του European Youth Portal https://europa.eu/youth/discovereu_en και μέσα από μια απλή διαδικασία συμπλήρωσε την αίτηση σου μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου 2021.

Το DiscoverEU είναι μια εκστρατεία που καθιερώθηκε ως θεσμός τον Ιούλιο του 2018 και έχει πλέον ενταχθεί επίσημα στο νέο πρόγραμμα Erasmus+ για την περίοδο 2021-27. Στην Κύπρο το DiscoverEU υλοποιείται υπό την ευθύνη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. 

Για απορίες και πληροφορίες που αφορούν στη συμμετοχή στην εκστρατεία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Eurodesk Κύπρου, μέσω τηλεφώνου στο 22402613 ή μέσω e-mail στο eurodeskcy@eurodesk.eu,

Δειτε Επισης

Ενισχύουν περαιτέρω την συνεργασία τους ΕΒΕ Αμμοχώστου και ΕΒΕ Πειραιώς
Kawacom’s και Enavsma Foundation μαζί-Χορήγηση υποτροφίας σε μεταπτυχιακούς φοιτητές
Στην Κύπρο το Περιφερειακό Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
Χρυσός χορηγός της ΑΕΛ η IC Markets EU-Στο μετοχικό κεφάλαιο ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της εταιρείας
Ανοίγει τις πόρτες του το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας-Τα ημερήσια τέλη και τα seasonal
Πρώτη συμμετοχή Κύπρου στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας VivaΤech
Είδε Νίκο Χριστοδουλίδη η ηγεσία του Cyprus Integrity Forum-Παρουσίασε δράση και στόχους ο Μάριος Σκανδάλης
Η νέα εποχή του franchising είναι… φρέσκια, υγιεινή και γεμάτη δυναμική
Ηγεσία με ρίζες και όραμα: Ο Κωνσταντίνος Καποδίστριας στο Inspire 2025
Young Lions 2025 Cyprus: Οι οκτώ νικητές φιλοξενήθηκαν από τον Τζον Χριστοδούλου στο Μονακό