Βράβευση του Συνδέσμου «Φιλάνθεις και ΙΚΕΜΠΑΝΑ»

Στις 14 Οκτωβρίου, η Πρέσβειρα της Ιαπωνίας στην Κύπρο, κ. Ιζούμι Σέκι, απένειμε το βραβείο του Υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας στον Σύνδεσμο «Φιλάνθεις και ΙΚΕΜΠΑΝΑ» για την πολύτιμη συμβολή του στην τέχνη της ικεμπάνα στην Κύπρο, της παραδοσιακής Ιαπωνικής ανθοδετικής τέχνης. Μέσω της δραστηριότητας του, ο Σύνδεσμος προωθεί τον Ιαπωνικό πολιτισμό στην Κύπρο και συμβάλλει στην ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Το 2021 ο Συνδεσμος συμπλήρωσε 52 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο, προωθώντας την Ιαπωνική τέχνη σε πολλά μέλη και φίλους σε όλη την Κύπρο. Ο σκοπός και χαρακτήρας του Συνδέσμου Φιλάνθης και Ικεμπάνα παραμένει μη-κερδοσκοπικός. Εξακολουθεί να δίνει ό,τι κερδίζει από τις δραστηριότητές του σε φιλανθρωπικούς, ιατρικούς, και πολιτιστικούς οργανισμούς, κρατώντας μόνο το απαραίτητο ποσό για να μπορεί να συνεχίζει τις δραστηριότητες του.

«[...] Συγκινήθηκα με τα λόγια της Προέδρου του Συνδέσμου κυρίας Ουρανίας Γαβριηλίδη που μου είπε ότι ο σκοπός του Συνδέσμου δεν είναι να κερδίζει χρήματα αλλά να μαθαίνει στον κόσμο την αγάπη για τη φύση», ανέφερε η Πρέσβειρα Σέκι κατά την ομιλία της στη τελετή απονομής του βραβείου.

Το βραβείο παραλήφθηκε από την Πρόεδρο του Συνδέσμου κα. Ουρανία Γαβριηλίδη, σε τελετή προς τιμήν του Συνδέσμου, με παρουσία μελών του συνδέσμου καθώς και της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κα. Άντρης Αναστασιάδη, η οποία είναι δασκάλα της Ικεμπάνα.
 

«Αυτό το βραβείο αναζωπυρώνει τη δύναμη και τη θέλησή μας να συνεχίσουμε το έργο μας και την προώθηση της ικεμπάνα» δήλωσε η κα. Γαβριηλίδη κατά την παραλαβή του βραβείου.

Δειτε Επισης

Minthis Music Festival 2025: Νέα πνοή στην κλασική μουσική με τους Niklas Liepe και Raphaela Gromes
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Άλλη μια επιτυχημένη διαδρομή «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με την Μαρίνα Θεοδώρου»
Δυναμική παρουσία της Petrolina Energy Team σε εκστρατεία καθαρισμού παραλίας στη Λάρνακα
Εθελοντική αιμοδοσία στην Λάρνακα από την COSMOS Insurance
Πρότυπο Κέντρο «Χρώμα & Φως από την XM» για παιδιά με αυτισμό: Αισθητή βελτίωση για το 85% των παιδιών
Το όραμα του Andrey & Julia Dashin’s Foundation που δεν γνωρίζει σύνορα
Ξεκίνησε ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Καθάρισε την Ακτή Ολυμπίων η Imperio-Δράση στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας
Beauty & Wellness: Mια μαγευτική βραδιά πλημμυρισμένη από μουσικές του κόσμου, αρώματα και γεύσεις πολιτισμών
Είδαν το Grand Prix του Μονακό από το «Zeus» του Τζον Χριστοδούλου-Μια ανεπανάληπτη εμπειρία που απόλαυσαν με...χίλια (pics)