Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Υφ. Ναυτιλίας: 35 δράσεις για ενίσχυση της κυπριακής ναυτιλίας

Σηκώνουμε μανίκια και μέσα από 35 στοχευμένες δράσεις αλλάζουμε την ναυτιλία μας για να είναι ανθεκτική, ανταγωνιστική και βιώσιμη, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, μετά το πέρας της παρουσίασης της μακροχρόνιας στρατηγικής για την Κυπριακή Ναυτιλία, στην ναυτιλιακή κοινότητα της Κύπρου, το βράδυ της Τρίτης, στη Λεμεσό.

Ο Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε πως η 12η Οκτωβρίου ήταν μια σπουδαία μέρα για την Κυπριακή Ναυτιλία, αφού ο ίδιος ο ΠτΔ παρουσίασε τη στρατηγική αυτή στα ΜΜΕ και  αργότερα, ο ίδιος, «μπροστά στην οικογένεια μας, την ναυτιλιακή κοινότητα της Κύπρου, παρουσιάσαμε με ένα διαφορετικό τρόπο θα έλεγα, αυτήν την στρατηγική».

«Έναν τρόπο που δείχνει έναν από τους πυλώνες της στρατηγικής, την εξωστρέφεια, την καινοτομία», είπε και πρόσθεσε ότι «θέλουμε η Κυπριακή ναυτιλία να καταστεί ανθεκτική στις κρίσεις, ανταγωνιστική, για να μπορέσει να έχει βιώσιμο μέλλον για το καλό του τόπου».

Από σήμερα, σημείωσε, «σηκώνουμε μανίκια πάνω, με 35 στοχευμένες δράσεις, με χρονοδιάγραμμα έναρξης και υλοποίησης και μάλιστα κοστολογημένα, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτήν όλη την αλλαγή, για να μπορέσει η ναυτιλία της Κύπρου να είναι και ανταγωνιστική, αλλά και να έχει προληπτική προσέγγιση, για να είναι δυνατή, συνεισφέροντας στην κυπριακή οικονομία, αλλά και συνεισφέροντας ουσιαστικά στην παγκόσμια ναυτιλία».

Η επιλογή της ονομασίας της στρατηγικής αυτής «SEA Change 2030» δεν ήταν τυχαία, υποδεικνύει ο κ.Δημητριάδης, αφού μέσα από το ακρωνύμιο SEA (θάλασσα), προέρχονται οι τρεις λέξεις κλειδιά αυτής της στρατηγικής, η αειφορία (Sustainability), η εξωστρέφεια (Extrovert)  και η προσαρμοστικότητα (Adaptability).

«Αυτό δεν είναι μόνο μια στρατηγική, είναι ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και αυτό θέλουμε πλέον να δώσουμε και εσωτερικά, να εκπέμπουμε υγεία, εξωστρέφεια, να αντιλαμβανόμαστε τα μηνύματα των καιρών, να τα προσαρμόζουμε στις πολιτικές μας και να τα μετατρέπουμε σε δράσεις», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ποια τα μηνύματα που λαμβάνει γι αυτήν τη νέα στρατηγική, ο Υφυπουργός απάντησε πως  βλέπει «μια ναυτιλιακή βιομηχανία που ανταποκρίνεται, που καλωσορίζει αυτήν την αλλαγή για να πάρουμε την ναυτιλία μας ακόμα πιο ψηλά, μέσα από τη συνεργασία όλων των φορέων,  το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών και όλο το φάσμα που προσφέρει ναυτιλιακές υπηρεσίες».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρουσιάζει το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για το 2024 ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Οι συντεχνίες αξιολογούν τα δεδομένα για θέμα χαμηλόμισθων-Καθορίζουν συνάντηση
Έπιασαν δουλειά οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες-Βλέπουν αρμόδιες αρχές και αρμόδιους φορείς
Προκήρυξη για πρόγραμμα στήριξης αμπελοοινικού τομέα
Τα νέα γραφεία της EY Κύπρου-Σημείο αναφοράς για το μέλλον της εργασίας (pics)
«Παγωμένη» με τον ΔΗΣΥ για την αποπαγοποίηση θέσεων η Κυβέρνηση
Μηνύματα στη Βουλή από το Προεδρικό για τις εκποιήσεις- «Ευελπιστούμε ότι…»
Λιγότερες, αλλά με μεγαλύτερη αξία οι άδειες οικοδομής το πρώτο ενιάμηνο
Ενδιαφέρον από επενδυτικά ταμεία κρατών της περιοχής για τον Euroasia
Πολλαπλά οφέλη για τη γεωργία από την εγκατάσταση αγροφωτοβολταϊκών