Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Safe Bulkers Inc.: Πρωτοπορεί στην υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων

Συνεχείς και σημαντικές είναι οι δράσεις της ναυτιλιακής εταιρείας Safe Bulkers Inc (NYSE: SB), εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, για μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.  

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα πως προχώρησε σε νέα δανειοληπτική συμφωνία συνολικού ύψους $60 εκατ. διάρκειας πέντε ετών για πέντε πλοία του στόλου της. Το αξιοσημείωτο, είναι πως πρόκειται για την πρώτη συμφωνία συνδεδεμένη με την επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων. Συγκεκριμένα προβλέπει εκπτώσεις στο επιτόκιο δανεισμού στην περίπτωση όπου η εταιρεία κατορθώσει να επιτύχει προκαθορισμένους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία του στόλου της.

Αυτή η δράση της εταιρείας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικής που συμπεριλαμβάνει και την προσπάθεια ανανέωσης του στόλου της.    Υπενθυμίζεται πως η Safe Bulkers μόνο κατά την διάρκεια του 2021, έχει ήδη προχωρήσει στην πώληση επτά εκ των παλαιότερων ή και ναυπηγημένων στην Κίνα πλοίων της και έχει προχωρήσει στην παραγγελία οκτώ νεότευκτων πλοίων όλα εκ των οποίων θα κατασκευαστούν σε Ιαπωνικά ναυπηγεία με ανταγωνιστικές παραδόσεις από το 2022 έως τις αρχές του 2024.

Τα νεότευκτα πλοία είναι σχεδιασμένα ώστε να πληρούν όλες τις περιβαλλοντικές προβλέψεις που έχουν υιοθετηθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, (IMO) που αφορούν στη Φάση 3 του Δείκτη Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης που σχετίζεται με τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου GHG - EEDI Phase 3 και ώστε να συμμορφώνονται επίσης με τον κανονισμό NOx-Tier III του IMO.

Η στρατηγική ανανέωσης του στόλου της εταιρείας, θα της προσφέρει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αφού θα έχει ένα από τους πιο σύγχρονους στόλους εμπορικών πλοίων τα αμέσως επόμενα χρόνια, πολύ γρηγορότερα από τον ανταγωνισμό. Παράλληλα, η ναυτιλιακή εταιρεία προβαίνει σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην επηρεαστεί ο κύκλος εργασιών της μέχρι την παράδοση των νεότευκτων πλοίων. Συγκεκριμένα η εταιρεία έχει ήδη αντικαταστήσει μέρος εκ των παλαιότερων πλοίων, αποκτώντας 4 μεταχειρισμένα πλοία, νεότερα έως και δέκα έτη σε σχέση με αυτά που πούλησε.

Ενώ η εταιρεία διατηρεί μεγάλο ποσοστό του στόλου της στην spot ναυλαγορά, πρόσφατα έχει εισέλθει σε δύο ιδιαίτερα σημαντικές τριετείς ναυλώσεις αυξάνοντας την ορατότητα για τις μελλοντικές ταμειακές ροές της και την ρευστότητα της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία με βάση τις ανακοινώσεις της στις 4 και 7 Οκτωβρίου, εισήλθε σε συμφωνίες ναύλωσης για δύο Capesize πλοία της διάρκειας 3 ετών, που θα αποφέρουν αντίστοιχα έσοδα $26.7 εκατ. και $27.5 εκατ. για την τριετία.

Έκθεση Βιωσιμότητας

Αξίζει να σημειωθεί πως πολύ πρόσφατα η εταιρεία δημοσιοποίησε την έκθεση Βιωσιμότητας της για το 2020, στην οποία καταγράφονται όλες οι δράσεις και ενέργειες που υιοθέτησε και εφαρμόζει με στόχο την τήρηση των βέλτιστων πρακτικών για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Διακυβέρνηση ESG (Environment, Social and Governance) αλλά και τη διαρκή ενίσχυση των συγκεκριμένων διαδικασιών.

Δειτε Επισης

Ανοικτός ο δρόμος για ιδιωτικές επενδύσεις σε γήπεδα-«Αν κάποιος έχει τη διάθεση, καλώς να ορίσει»
Τα νέα γραφεία της EY Κύπρου-Σημείο αναφοράς για το μέλλον της εργασίας (pics)
Εβδομάδα διαβουλεύσεων και διαλόγου με οργανωμένες ομάδες της Λάρνακας
Η Kyriakides Mushrooms στηρίζει το Ίδρυμα «Μοναδικά Χαμόγελα»
Η Τράπεζα Κύπρου υπογράφει τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών
Η περιοδεία του φορτηγού της Coca-Cola για τα Χριστούγεννα
Πέραν των 70 διμερών επιχειρηματικών συναντήσεων στη Διεθνή Εκδήλωση EMC 2023
Αύριο η διεξαγωγή του 11th Banking, Forum & FinTech EXPO
Ολοκληρώθηκε το 1ο Executive Education Programme του University of Cambridge σε συνεργασία με το CIM-Cyprus Business School
Μεγάλο ενδιαφέρον του επιχειρείν στην ετήσια γενική συνέλευση του Invest Cyprus