Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

«Παράδειγμα προς μίμηση οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στην επαρχία»

Παραδείγματα προς μίμηση είναι οι οικογενειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην επαρχία, βοηθούν την τοπική οικονομία και κοινωνία και κρατούν τους νέους στα χωριά τους, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.  

Ο κ. Νεοφύτου επισκέφθηκε την Κυριακή οινοβιομηχανίες στο χωριό Όμοδος της επαρχίας Λεμεσού, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παραγωγική διαδικασία του κρασιού.

Σε δηλώσεις του στο οινοποιείο Ληνός, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, συνεχάρη τους παραγωγούς του μπλε κρασιού της Κύπρου, «βρίσκομαι σε ένα από τα έξι οινοποιεία παγκόσμια που παράγουν μπλε κρασί.  Θέλω να συγχαρώ τον πατέρα Ηρόδοτο, τα τρία του παιδιά, Γιώργο Νικόλα και Θεόδωρο, που συνεχίζουν την παράδοση. Είναι παραδείγματα προς μίμηση γιατί κρατιούνται στις ρίζες τους».

Όπως είπε είναι σημαντικό να δημιουργούνται  μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις «που βοηθούν την τοπική οικονομία, την τοπική κοινωνία, κρατούν τον κόσμο, τους νέους στις παραδόσεις και στα χωριά τους».

Εδώ, πρόσθεσε, «το όμορφο Όμοδος  έχει ήδη επτά οινοποιεία, αλλά και η καλλιέργεια με την επιμέλεια των αμπελώνων. Σιγά-σιγά φτιάχνεται  η καλύτερη Κύπρος από τον ιδρώτα το μεράκι και την εργατικότητα των Κυπρίων».

Από πλευράς του εκ των ιδιοκτητών του οινοποιείου, Γιώργος Ηροδότου ανέφερε ότι μεγαλώνουν την επιχείρηση τους καλλιεργώντας τους δικούς τους αμπελώνες.

Ο κ. Ηροδότου αναφέρθηκε στο μπλε κρασί, το οποίο είναι το πρώτο στην Κύπρο και το έκτο παγκόσμια.  Κρασί του οποίου το μπλε χρώμα, όπως εξήγησε, « είναι φυσικό, παράγεται από την κυπριακή ποικιλία ξυνιστέρι και ο χρωματιστός του γίνεται από τα στέμφυλα των κόκκινων σταφυλιών». Κρασί το οποίο έχει αγκαλιαστεί ιδιαίτερα, τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό. 

Δειτε Επισης

Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Ο Κεραυνός για την αναβάθμιση-«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με υπεύθυνο τρόπο»
Θετικά μαντάτα από Fitch με αναβάθμιση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας σε θετική
Το brand story της Loacker και τα 40 χρόνια παρουσίας στην κυπριακή αγορά
Cali Resort: Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Louis Hotels για ενήλικες (photos)
Tο ψηφιακό τοπίο των τραπεζών: Τα μυστικά των πρωταγωνιστών για επιτυχή μετασχηματισμό
Πιάνουμε τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις μας από το Ταμείο Ανάκαμψης-«Το προσεγγίζω ως ένα μνημόνιο»
Προχωρά με τον διορισμό Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου ο Πρόεδρος-«Δύο-τρία πρόσωπα στο μυαλό μου»
Νόμος για απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων-Τι προνοεί και τι αλλάζει
Στα χέρια των καταναλωτών το e-kalathi με ομόφωνη ψήφιση από τη Βουλή-Τι προβλέπει ο νόμος