Powered by

Βρετανία: Στο υψηλότερο σημείο από το 2016 η ανεργία

Το ποσοστό ανεργίας της Βρετανίας έχει αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, καθώς επίσημα τα στοιχεία έδειξαν ότι περίπου 830.000 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί από την έναρξη της πανδημίας τιτ κορωνοϊού.

Το Γραφείο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας αποκάλυψε ότι το ποσοστό ανεργίας έφτασε το 5% για πρώτη φορά από τις αρχές του 2016 τους τρεις μήνες έως τον Νοέμβριο, αφού άλλα 202.000 άτομα έχασαν τη δουλειά τους.

Τα στοιχεία για τον μήνα Δεκέμβριο έδειξαν επίσης ότι υπήρχαν 828.000 λιγότεροι Βρετανοί στις λίστες  μισθοδοσίας των εταιρειών, πριν από την υγειονομική κρίση που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, δήλωσε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ότι «αυτή η κρίση έχει διαρκέσει πολύ περισσότερο από ό,τι ελπίζαμε όλοι – και κάθε δουλειά που χάθηκε ως αποτέλεσμα αυτής είναι τραγωδία».

Ο επικεφαλής των οικονομικών της βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Σαμ Μπέκετ, δήλωσε: «Τους τελευταίους τρεις μήνες έως τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνάς μας, το ποσοστό απασχόλησης μειώθηκε  απότομα, ενώ το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε κατά 5% για πρώτη φορά σε διάστημα τεσσάρων ετών.»

 


Η βρετανική ανεργία έχει διατηρηθεί χαμηλά από το πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας της κυβέρνησης, που υποστήριζε 2,4 εκατ. θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, έναντι των 8,9 εκατ. τον Μάιο.

Το πρόγραμμα είναι το πιο ακριβό μέτρο οικονομικής στήριξης της Βρετανίας εν μέσω  της πανδημίας, το οποίο κόστισε 63 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και πρόκειται να λήξει στις 30 Απριλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ,  θα ανακοινώσει τα μελλοντικά μέτρα στήριξης της εργασίας στον ετήσιο προϋπολογισμό του στις 3 Μαρτίου. Τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού τον περασμένο χρόνο τον ανάγκασαν επανειλημμένα να απορρίψει σχέδια για τερματισμό του προγράμματος διατήρησης εργασίας.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Δεν θα μειωθούν μονομερώς οι δασμοί στην Κίνα στο 80%
Επενδύει 10 δισ. δολάρια για να επεκτείνει τον στόλο η IAG–Παρήγγειλε 71 αεροσκάφη
Delta και Korean Air αγοράζουν το 25% της WestJet έναντι $550 εκατ.
Τραμπ: Μειώνει τους δασμούς στη Κίνα στο 80% ενόψει των εμπορικών συνομιλιών
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά με το βλέμμα των traders στη συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας
Βουτιά 21% για τις εξαγωγές της Κίνας στις ΗΠΑ
Νέο ράλι στην αγορά crypto-Το Bitcoin έσπασε ξανά το φράγμα των 100.000 δολαρίων
Τραμπ: Πολύ μεγάλο deal η συμφωνία με Βρετανία, μας ανοίγει μια τεράστια αγορά-Τα βασικά σημεία
Η λίστα με τα προϊόντα για τα αντίμετρα της Ε.Ε. στις ΗΠΑ αξίας 95 δισ. ευρώ-Προετοιμάζει προσφυγή στον ΠΟΕ
Νέα επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed-«Ο Πάουελ είναι ανόητος»