Powered by

Με πτώση κλείνει την εβδομάδα το ΧΑΚ

Μικρές ζημιές παρουσίασε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο διακόπτοντας ένα σερί τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων.

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 57,43 μονάδες παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,21%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε πτώση 0,20%, κλείνοντας στις 34,12 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €72.294.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 1,95%.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες οριακά κέρδη, σε ποσοστό 0,08% παρουσίασε η Εναλλακτική Αγορά. Ζημιές παρουσίασαν τα Ξενοδοχεία με 1,80% και ακολούθησε η Κύρια Αγορά με 0,75%, ενώ ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών δεν παρουσίασε μεταβολή.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €36.047 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,77). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €10.754 (πτώση 3,35% - τιμή κλεισίματος €,75), της Louis PLC με €9.638 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,10), της The Cyprus Cement Public Company με €4.047 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,38) και της Logicom με €3.935 (πτώση 2,21% - τιμή κλεισίματος €1,39).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τρεις κινήθηκαν ανοδικά, τρεις πτωτικά και επτά παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 97.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την αναστολή διαπραγμάτευσης των 13 Εβδομάδων Γραμματίων Δημοσίου 11ης Έκδοσης, Σειράς2020(30/10/2020-29/01/2021), με κωδικό ΓΔ13Λ20/TB13K20 από τις 26 Ιανουαρίου 2021 μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου 2021 (συμπεριλαμβανομένης), μέχρι δηλαδή την εκκαθάριση όλων των συναλλαγών, ενόψει της διαγραφής των τίτλων αυτών. Η διαγραφή των πιο πάνω Γραμματίων Δημοσίου από το Χρηματιστήριο και από το Κεντρικό Αποθετήριο Μητρώο θα γίνει στις 29 Ιανουαρίου 2021. Η απόφαση αυτή λήφθηκε για εκκαθάριση των συναλλαγών, μέσα στα πλαίσια προστασίας των επενδυτών, σύμφωνα με το Άρθρο 183 του Περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, αναφέρει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Minthis Music Festival 2025: Μια συμφωνία κομψότητας και πολιτισμού-Μουσική και τέχνη σε απόλυτη αρμονία
Βγαίνει η Ελληνική, ετοιμάζεται να μπει η Eurobank...Πρόθεση για παράλληλη εισαγωγή των μετοχών της στο ΧΑΚ
ΣΠΟΔ: Συγκρατημένη μεγέθυνση τον Ιούνιο υπό το πρίσμα εξωτερικών αβεβαιοτήτων-Οι παράγοντες με θετική συμβολή
Το ανεξίτηλο στίγμα της προσφοράς του γιατρού και ανθρώπου Νίκου Ιωάννου-«Χειρουργούσα συνεχώς, χωρίς τελειωμό...»
Το μέλλον του ψηφιακού μάρκετινγκ...Tο περιεχόμενο, τα social media και η στρατηγική σύνδεση με το κοινό
Η φιλοσοφία του Palm Beach Resort...Η αρχιτεκτονική, ο εσωτερικός σχεδιασμός και ένα έργο που αλλάζει την Λάρνακα
Θάνος Μιχαηλίδης: Ανοίγει το καλοκαίρι του 2026 το Palm Beach Resort-Μεγάλη τιμή η συνεργασία με την Premium Access
Shaul Keinan: Συνήθως βλέπουμε αριθμούς και επενδυτική δυναμική, αλλά...Η πραγματική αξία του Palm Beach Resort
Πράσινο Βουλής στα 100 εκατ. για κουρεμένους και κατόχους αξιογράφων-Το μέγιστο ποσό ανά φυσικό πρόσωπο
Αλλάζουν με νόμους τα χρηματικά όρια στις συνοπτικές διαδικασίες σύναψης δημόσιων συμβάσεων