Powered by

Boeing: Σε χαμηλό 50 ετών οι πωλήσεις για τον αμερικανικό κολοσσό

Σε μία από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία της εξελίχθηκε το 2020 για την Boeing, καθώς οι πωλήσεις αεροσκαφών σημείωσαν μεγάλη πτώση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Stock Apps, η  αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία παρέδωσε μόλις 157 αεροσκάφη το 2020. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση κατά 59% σε ετήσια βάση, δεδομένου ότι είχε παραδώσει 380 τζετ το 2019.

Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό παραδόσεων από το 1972, όταν παρέδωσε 97 αεροπλάνα.

Από την άλλη πλευρά, το αντίπαλον ευρωπαϊκό δέος, η Airbus σημείωσε τις υψηλότερες πωλήσεις για το 2020, με συνολικά 566 παραδόσεις σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της. Ωστόσο, το ποσοστό μειώθηκε κατά 34% σε σχέση με το 2019.

Εκτός από τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, η Boeing δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την καθήλωση των αεροσκαφών 737 MAX. Πριν την απόφαση για καθήλωση, η αμερικανική εταιρεία βρισκόταν στην κορυφή του κλάδου για επτά συναπτά έτη.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο stockapps, η τελευταία φορά που ξεπέρασε την Airbus ήταν το 2018, όταν πούλησε 806 αεροσκάφη, σε σύγκριση με τα 800 της ευρωπαϊκής εταιρείας.

Το 2019, η Airbus πούλησε 863 αεροσκάφη, σχεδόν τριπλασιάζοντας το σύνολο της Boeing. Ωστόσο, ο Δεκέμβριος του 2020 άλλαξε το κλίμα για την Boeing, καθώς ανακοίνωσε 90 παραγγελίες: 75 παραγγελίες προήλθαν από τη Ryanair.

Επίσης, η Alaska Airlines ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την παραγγελία για αεροσκάφη 737 MAX κατά 23 μονάδες. Η American Airlines ζήτησε 10 αεροσκάφη και η United Airlines οκτώ.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), η χωρητικότητα μειώθηκε κατά 50% το 2020. Μόνο 1,8 δισεκατομμύρια επιβάτες πραγματοποίησαν πτήσεις το 2020 σε σύγκριση με 4,5 δισεκατομμύρια το 2019.

Ο Οργανισμός προβλέπει ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ο αριθμός των επιβατών θα μπορούσε να φτάσει στο 71% των επιπέδων του 2019 σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

UBS: Η επενδυτική στρατηγική για τις αγορές το δεύτερο εξάμηνο
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν-Τραμπ για δασμούς… «Θέλουμε μία win-win συμφωνία»
Κάμψη στις λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Μάιο-Ανοδική πορεία σε ετήσια βάση
Γερμανία: Ανακάμπτει η βιομηχανία-Αγώνας δρόμου για τους δασμούς Τραμπ
Σουηδία: Η επιτάχυνση του πληθωρισμού επηρεάζει τη μείωση επιτοκίων τον Αύγουστο
Απώλειες για τον χρυσό με το βλέμμα σε δασμούς και δολάριο-Στα 3.306 δολάρια η ουγγιά
Εμπορικά αντίποινα Κίνας κατά Ε.Ε.-Στο στόχαστρο οι προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού
Δασμοί Τραμπ: Αντίστροφη μέτρηση για την προθεσμία της 9ης Ιουλίου-Τα σενάρια για τις κρίσιμες 72 ώρες
Αυξάνουν περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου οι χώρες-μέλη της συμμαχίας του ΟΠΕΚ
Πεπεισμένος για εμπορικές συμφωνίες πολύ γρήγορα ο Σκοτ Μπέσεντ-Σε τι συνίσταται η αμερικανική στρατηγική