Πλάνα για άνοιγμα καταστημάτων και malls από Φεβρουάριο

Από τον Φεβρουάριο αναμένεται να αρχίσει η σταδιακή άρση των περιορισμών και του ιδιότυπου lockdown, εάν συνεχιστεί η καθοδική πορεία των κρουσμάτων.

Αν και είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για χαλαρώσεις με δεδομένη την κατάσταση στα νοσοκομεία, εντούτοις η Συμβουλευτική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας ετοιμάζει προτάσεις για τη σταδιακή επάνοδο, στα πρότυπα της σταδιακής άρσης των περιορισμών που είχε υιοθετηθεί την περασμένη Άνοιξη.

Ανάμεσα στα μέτρα που συζητιούνται περιλαμβάνεται η επανέναρξη της λειτουργίας όλων των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου, τόσο εκείνων που βρίσκονται σε εμπορικούς δρόμους όσο και αυτών που στεγάζονται σε εμπορικά κέντρα. Βεβαίως, στα εμπορικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστοί οι χώροι εστίασης.

Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν οι χώροι εστίασης, τα μπαρ και τα καφεστιατόρια.

Αναμένεται, ακόμα, το άνοιγμα κομμωτηρίων, κουρείων και  κέντρων αισθητικής.

Σε ότι αφορά την εκπαίδευση, η γ’ λυκείου θα επιστρέψει στις αίθουσες διδασκαλίας με φυσική παρουσία, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Δειτε Επισης

Η Nespresso αποκαλύπτει την συλλογή καλοκαίρι 2025
Η επόμενη μέρα της Ermes μετά την πώληση των ERA-Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα περιουσιακά στοιχεία
Πήρε το «οκ» και από Apple το e-kalathi… Πότε θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η εφαρμογή
Σώτος Τρικωμίτης: Πήραμε διαβεβαιώσεις, περιμένουμε πράξεις για την ηλεκτροκίνηση-Παραγωγικός ο διάλογος
Αλέξης Βαφεάδης: Ακούσαμε τις θέσεις του ΣΕΜΗΟ, σύντομα νέα σχέδια για ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης
Δρ. Μαρίνος Βουκής: Η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και γιατί η βιωσιμότητα είναι υπόθεση όλων μας(vid)
ΤΟΜ: 1.300 κλήσεις πολιτών που αναμένουν ραντεβού για αερόσακο-Προχωρούν με αυξημένο ρυθμό οι αντιπροσωπείες
Frou Frou: Βλέπει σημαντική μείωση στις τιμές κακάο μέχρι τέλος 2025-Η εκτίμηση για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου
Αυξήθηκε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τρίμηνο-Οι συνολικές εισαγωγές αγαθών και οι εξαγωγές
Τα λένε για την ηλεκτροκίνηση Βαφεάδης, ΣΕΜΗΟ και ΟΕΒ...Τι ζητούν οι εισαγωγείς και η διαβεβαίωση του Υπουργείου