Powered by

Οριακή μείωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών το 2020

Οριακή μείωση 0,42% παρουσίασε το 2020 ο δείκτης τιμών κατασκευαστικών υλικών, παρά την πανδημία του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο δείκτης για τον μήνα Δεκέμβριο 2020 ανήλθε στις 102,18 μονάδες (με βάση 2015=100,00), σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 1,26% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, συμπληρώνοντας τέσσερις συνεχόμενους μήνες όπου καταγράφηκε μηνιαία άνοδος. Εξάλλου, τον Δεκέμβριο ο δείκτης παρουσίασε επίσης άνοδο 1,26% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης κατέγραψε αύξηση 1,26%. Κατά κύρια κατηγορία προϊόντων, καταγράφηκαν αυξήσεις στα μεταλλικά προϊόντα (3,27%), στα ηλεκτρομηχανολογικά είδη (1,77%), στα προϊόντα ορυκτών (0,41%) και στα προϊόντα από ξύλο, μονωτικά, χημικά και πλαστικά (0,22%), ενώ μειώσεις σημειώθηκαν στα ορυκτά (-0,24%).

Για όλο το 2020, η μείωση του δείκτη οφείλεται κυρίως στις μειώσεις των τιμών των εξής υλικών: άσφαλτος οδοστρωσίας (-19,38%), σίδηρος οικοδομής (-9,42%), δομικό πλέγμα (-4,42%) και ασφαλτικό σκυρόδεμα (-3,24%).

Αυξήσεις καταγράφηκαν σε κατηγορίας όπως τούβλα (23,48%), σιδερένια κάγκελα (6,97%), πρίζες, διακόπτες, ασφάλειες και μονωτές (3,45%), κάγκελα και γρίλιες από αλουμίνιο (3,37%) και κατασκευαστικός χάλυβας (2,01%).

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έγινε το αναμενόμενο...Εξαντλήθηκαν εν ριπή οφθαλμού οι χορηγίες για την ηλεκτροκίνηση
Θέατρο του παραλόγου η ηλεκτρική διασύνδεση-Πλήρης στασιμότητα, αλλά το έργο «συνεχίζεται» και θέλει χρήμα ο ΑΔΜΗΕ
Γ. Παπαναστασίου: Άρχισε να μαζεύεται κάποια ποσότητα εμπορεύσιμη και οικονομικά βιώσιμη-Τα επόμενα βήματα για το «Πήγασος 1»
Τετ α τετ Βαφεάδη με την Υπουργό Μεταφορών του Ισραήλ...Τα τέσσερα θέματα που βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο
Τι λείπει και πότε αναμένεται να γίνει FSRU o «Προμηθέας»-Πόσα στοιχίζει τον μήνα η παραμονή του στη Μαλαισία
Minotti: Ενισχύει την παρουσία της στην κυπριακή αγορά-Νέο flaghship κατάστημα στο Trilogy Limassol Seafront
Βασίλης Δημητριάδης: Διαφορά φιλοσοφίας με την κυβέρνηση για την ναυτιλία-Ετοιμάζει προτάσεις και δράσεις ο ΔΗΣΥ
Θεόδωρος Παρπέρης: Αύξηση των ΑΞΕ μέσα από την ανάδειξη της Κύπρου σε κόμβο family offices στην περιοχή
Γιώργος Παπαναστασίου: Κόστος ενέργειας και γραφειοκρατία τα βασικά προβλήματα των βιομηχανιών Λεμεσού
Στήλη καθαρού φυσικού αέριου 350 μέτρων στον στόχο «Πήγασος-1»…Ενημερώθηκε από ExxonMobil ο Χριστοδουλίδης