Σύμβαση συνεργασίας μεταξύ SONY PICTURES ANIMATION και Κέντρου Αριστείας RISE

Η Sony Pictures Animation (SPA), το βραβευμένο με Academy-Award® στούντιο πίσω απο  την ταινία "Spider-Man: Into the Spider-Verse" υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Ερευνητικό Κέντρο στα Διαδραστικά Μέσα, στα Ευφυή συστήματα, και στις Αναδυόμενες Τεχνολογίες - RISΕ με έδρα την Κύπρο, για την εξερεύνηση τεχνολογικών καινοτομιών με σκοπό την ενίσχυση της δημιουργικής διαδικασίας κατά την παραγωγή ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Η Sony Pictures Animation και το Κέντρο Αριστείας RISE θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα βοηθήσει στα αρχικά στάδια παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του εικονογραφημένου σεναρίου.

Κατά τη φάση προ-παραγωγής κινουμένων σχεδίων, οι καλλιτέχνες είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων εικονογραφημένων πάνελ, τα οποία είναι κρίσιμα για την παρουσίαση της ιστορίας μιας ταινίας, μέσω των οποίων επικοινωνούν οπτικά τις ιδέες τους και διευκολύνουν την επεξεργασία του βασικού σεναρίου και επιμέρους σκηνών  πριν προχωρήσουν στην παραγωγή.

Μέσω της συνεργασίας, το RISE θα συνεισφέρει υψηλού επιπέδου ερευνητές με εξειδίκευση στους τομείς των Γραφικών με Υπολογιστή και Μηχανικής Μάθησης, οι οποίοι σε συνεργασία με την τεχνική ομάδα της Sony Pictures Animation θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών  που θα επιτρέψουν στους καλλιτέχνες να είναι γρηγορότεροι και πιο αποτελεσματικοί κατά τη δημιουργία εικονογραφημένων σεναρίων, για ταινίες και σειρές. Και τα δύο μέρη θα συνδυάσουν την τεχνική τους εμπειρία σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενός συνόλου πρωτότυπων εργαλείων τα οποία θα χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνικές τρισδιάστατων γραφικών και Μηχανικής Μάθησης που θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν επανάσταση στη βιομηχανία, ενδυναμώνοντας τους καλλιτέχνες μειώνοντας τον χρόνο επανάληψης και επιτρέποντάς τους ταυτόχρονα να επικεντρωθούν στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο Γιώτης Κατσαμπάς, Διευθυντής Τεχνολογίας της Sony Pictures Animation, δήλωσε, «Καθώς εργαζόμαστε για  υψηλότερης ποιότητας ιστορίες, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τεχνολογία που θα επιτρέπει στους καλλιτέχνες να είναι πιο δημιουργικοί. Το κάνουμε αυτό εισάγοντας έξυπνα εργαλεία που επιτρέπουν στους καλλιτέχνες να εξερευνήσουν δημιουργικές ιδέες με τρόπους που δεν ήταν πρακτικοί ή ακόμη και δυνατοί στο παρελθόν."

Η συνεργασία είναι το αποτέλεσμα μιας στενής προσωπικής σχέσης του Γιώτη Κατσαμπά με την Κύπρο. Με καταγωγή από τη Λευκωσία, ο Γιώτης Κατσαμπάς έχει αναγνωριστεί με αρκετές διακρίσεις στην Κύπρο συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Κύπριου Άντρα της Χρονιάς στην κατηγορία Τεχνών (2008), και του Τιμητικού Μετάλλιου της Λευκωσίας (2019), που απονεμήθηκε από τον δήμαρχο Λευκωσίας για τα τεχνικά του επιτεύγματα στην Sony Pictures Animation και για τη συμβολή του στη δημιουργία τηε ταινίας  "Spider-Man: In the the Spider-Verse." Ο Κατσαμπάς ήταν επίσης ο παραλήπτης του Hollywood Post Alliance Engineering Excellence Award (2013) για το ρόλο του στη δημιουργία του λογισμικού προπαραγωγής, Flix.

«Είμαστε περήφανοι για την εμπιστοσύνη της SPA σε εμάς για τη δημιουργία αυτής της συνεργασίας και είμαστε αισιόδοξοι πως με την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και συνδυάζοντας την τεχνογνωσία μας, θα βοηθήσουμε στην ενίσχυση της βιομηχανίας και των τεχνολογιών της», δήλωσε ο Γιώργος Χρυσάνθου, Διευθυντής Έρευνας του RISE.

«Η συνεργασία με την SPA, ένα από τα πιο δημιουργικά στούντιο κινουμένων σχεδίων στον κόσμο, ταυτίζεται με τον θεμελιώδη στόχο του RISE, την μετατροπή ιδεών από τα ερευνητικά εργαστήρια σε καινοτόμες και πρακτικές λύσεις για τον πραγματικό κόσμο. Το RISE είναι πολύ προσηλωμένο σε αυτό το στόχο και έχει να προσφέρει τις δεξιότητες και την εξειδίκευση στους τομείς  των Γραφικών με Υπολογιστές, Κινησιογραφίας, Υπολογιστικής Όρασης  και Μηχανικής Μάθησης», δήλωσε ο Δρ. Παναγιώτης Χαραλάμπους (επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του RISE V-EUPNEA: Living, Breathing Virtual Worlds) που ηγείται αυτών των προσπαθειών, σε στενή συνεργασία με τους επικεφαλής των ερευνητικών ομάδων του RISE Dr. Alessandro Artusi (Ερευνητική ομάδα DeepCamera) και Δρ. Βασίλη Βασιλειάδη (Ερευνητική ομάδα LEAR).
 

Δειτε Επισης

Ο όρος «ψηφιακή πολιτότητα» και η «Σύνοδος για την Συμμετοχική Ψηφιακή Πολιτότητα»
PLATX: Μνημόνιο συνεργασίας με e& Egypt-Πού θα εστιάσει και τι υπογραμμίζει η συγκεκριμένη κίνηση
Το IN Business TV στο μεγάλο τεχνολογικό γεγονός Huawei Connect 2024 στο Παρίσι (video & pics)
AWS: Οι δυνατότητες του cloud, η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη και η επένδυση μεγατόνων στις ΑΠΕ
Human Centric: Αξιοποίηση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης σε καινοτόμα προγράμματα κατάρτισης
Πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός λειτουργεί προς όφελος της επιχείρησής σας
Στις εγκαταστάσεις της Dynamic Works ο Επικεφαλής Επιστήμονας
Primetel Business Networking Event: Ο έμπιστος συνεργάτης της σύγχρονης κυπριακής επιχείρησης (video)
Στο διεθνές συνέδριο για θέματα τεχνολογίας «Tallinn Digital Summit» ο Ν. Δαμιανού-Σειρά επαφών στην Εσθονία
Παρουσίασε σε «Διπλωματικό Σαλόνι» στο Ισραήλ το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας της Κύπρου ο Σκουρίδης