Powered by

Δήμαρχος Παραλιμνίου: Στόχος η λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων και το χειμώνα

Η συνέχιση της λειτουργίας ξενοδοχείων και άλλων επιχειρήσεων που ασχολούνται με την τουριστική βιομηχανία και τη χειμερινή περίοδο αποτελεί στόχο των Τοπικών Αρχών της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, δήλωσε στο  ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης. 
 
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «η Κύπρος, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος βρέθηκε τους τελευταίους μήνες αντιμέτωπος με την πανδημία του κορωνοϊού και όλοι καλούνται να ξεπεράσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης. Ωστόσο τα θέματα του τουρισμού δεν εξαρτώνται μόνο από τις δικές μας αποφάσεις αλλά και από τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι διάφορες χώρες μετά από ανάλυση της επιδημιολογικής τους εικόνας».
 
Πρόσθεσε ότι «εντός των ημερών θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις των Τοπικών Αρχών με ξενοδόχους αλλά και επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουριστικό τομέα και εκμεταλλευόμενοι τα σχέδια του Υφυπουργείου Τουρισμού για επιδότηση ολιγοήμερων διακοπών προς Κύπριους επισκέπτες, θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον Πρωταρά ανοικτό και τον χειμώνα. Αυτή την ευκαιρία, που δυστυχώς δημιουργείται από την κρίση του κορωνοϊού, πρέπει να την αρπάξουμε και να την χρησιμοποιήσουμε, ώστε ο Πρωταράς να μην ξανακλείσει τη χειμερινή περίοδο».
 
Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου εξέφρασε την πεποίθηση και την ελπίδα ότι θα έχει «τη συνεργασία ξενοδόχων, εστιατόρων, καταστηματαρχών και όσων επιχειρηματιών ασχολούνται με την τουριστική βιομηχανία,  προκειμένου η προσπάθεια αυτή να αποδώσει καρπούς. Η κοινωνία μας πρέπει να κάνει ορισμένες θυσίες με στόχο να έχουμε πιο ευοίωνο μέλλον μόλις περάσει η πανδημία του κορωνοϊού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πυρίλλης είπε ότι «κάποιος μπορεί να κολυμπήσει στις θάλασσες του Πρωταρά μέχρι και πριν τα Χριστούγεννα. Τόσο οι Κύπριοι όσο και οι ξένοι επισκέπτες που θα επισκεφθούν το χειμώνα τον Πρωταρά μπορούν να περπατήσουν στις πανέμορφες αμμουδιές και σε μονοπάτια της φύσης, να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα της περιοχής, να αποκτήσουν εμπειρίες βγάζοντας πατάτες και κόβοντας φράουλες και να επισκεφθούν διάφορα σημεία αναφοράς, όπως το Μουσείο στο Φρέναρος και το Μουσείο Θάλασσα, τα Πάρκα Γλυπτικής και Κάκτων και τον Βοτανικό Κήπο».
 
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στον εκκλησιαστικό τουρισμό σημειώνοντας πως «υπάρχουν εκκλησίες και εξωκλήσια στους Δήμους και τις Κοινότητες της περιοχής, ορισμένα από αυτά σε εξαιρετικές τοποθεσίες με φόντο τη θάλασσα και τους βράχους, που μπορούν να επισκεφθούν οι ντόπιοι και ξένοι τουρίστες. Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι ένας τόπος που είναι ολόχρονα ζωντανός και προσφέρει διάφορες εμπειρίες στους επισκέπτες που θα την προτιμήσουν είτε για διακοπές, είτε για μονοήμερες εκδρομές».  
 
Ο Θεόδωρος Πυρίλλης «απηύθυνε έκκληση στους συμπατριώτες μας και όχι μόνο, να τιμήσουν την περιοχή με την παρουσία τους και τη χειμερινή περίοδο λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου διαθέτει το προνόμιο της πρώτης ανατολής ηλίου της Ευρώπης».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Άνοδο κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα τον Απρίλιο-Yποχώρηση ΔΟΣ κατά 2,5 μονάδες
Με Μιχάλη Χατζηπαντέλα εισηγητή δίνει κατεύθυνση στο φορολογικό σύστημα της Ε.Ε. η Κύπρος-«Αποδείξαμε ότι μπορούμε»
Με κέρδη άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Γ. Παναγιώτου: Η βελτίωση της αγοράς εργασίας αντανακλά τα θετικά αποτελέσματα-Η χώρα θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά
Διατήρησε την ανοδική του πορεία, αλλά επιβραδύνθηκε ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του ΣΠΟΔ τον Μάρτιο
Πόσα χρωστούν οι μεγάλοι του κυπριακού ποδοσφαίρου-Οι οικονομικές τους καταστάσεις για το 2024
Τμ. Επιθεώρησης Εργασίας: Οφέλη ψηφιοποίησης τεχνητής νοημοσύνης με σωστή διαχείριση
Επανάσταση στην υγεία και την ασφάλεια: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης στην εργασία
Στ. Δημητρίου: Πολυεπίπεδα τα οφέλη από την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ισχυρός μοχλός ανάπτυξης