Powered by

Με νέες αναβαθμίσεις ελπίζει να απογειώσει ξανά τα 737 MAX η Boeing

Η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών στις ΗΠΑ (NTSB) ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι οι προτεινόμενες αναβαθμίσεις ασφάλειας στο αεροσκάφος Boeing 737 ΜΑΧ αποτέλεσαν «θετική πρόοδο» όσον αφορά την ικανοποίηση των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί για το πιλοτήριο και τα συστήματα του αεροσκάφους, μετά τα δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα που σημάδεψαν τον αναφερόμενο τύπο αεροσκάφους.

Οι σχετικές συστάσεις για την αναβάθμιση της πτητικής ασφάλειας του αεροσκάφους έγιναν προς την κατασκευάστρια Boeing από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).

Τα σχόλια του προέδρου της NTSB Ρόμπερτ Σάμγουολτ δημοσιοποιήθηκαν στο πλαίσιο της περιόδου δημόσιου διαλόγου 45 ημερών για τις προτεινόμενες αλλαγές στο σχεδιασμό, αλλά και στη λειτουργία του 737 MAX που παρουσίασε η FAA τον προηγούμενο μήνα. Η ενσωμάτωση των αλλαγών στα συστήματα και στη λειτουργία του αεροσκάφους θα επιτρέψει την άρση των περιορισμών που επέβαλε η FAA για την καθήλωση του, ενδεχόμενα πριν από το τέλος του 2020.

Τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX καθηλώθηκαν πριν από 18 μήνες, μετά το θάνατο 346 ανθρώπων από τα δύο τραγικά δυστυχήματα στην Ινδονησία και στην Αιθιοπία, που προκάλεσαν ερωτηματικά για την εγκυρότητα της διαδικασίας πιστοποίησης του αεροσκάφους από την FAA.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026