Εκστρατεία Επιθεωρήσεων στη Μεταποίηση

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αρμόδια αρχή για τα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία, πληροφορεί, μέσω της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), τους Κύπριους εργοδότες ότι κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2020, θα διεξάγεται εκστρατεία επιθεωρήσεων σε υποστατικά του τομέα της Μεταποίησης.
 
Σκοπός της εκστρατείας είναι η μείωση του υψηλού δείκτη συχνότητας εργατικών ατυχημάτων στην εν λόγω οικονομική δραστηριότητα, η λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων και η διασφάλιση δίκαιου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων.
 
Σημειώνεται, ότι οι κυριότερες αιτίες των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών περιλαμβάνουν ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, απροφύλακτα/εκτεθειμένα επικίνδυνα μέρη μηχανημάτων και εξοπλισμών, αναθυμιάσεις ή σκόνες επικίνδυνων ουσιών και παράλειψη εφαρμογής μέτρων προστασίας κατά την εκτέλεση εργασιών σε ύψος.
 
Οι επιθεωρήσεις θα επικεντρωθούν κυρίως στον έλεγχο συμμόρφωσης των εργοδοτών με τις σχετικές διατάξεις της Νομοθεσίας για την εφαρμογή συστήματος διαχείρισης των κινδύνων, τον καθορισμό και την εφαρμογή, με βάση τη γραπτή εκτίμηση κινδύνου, μέτρων προστασίας και πρόληψης για τους κινδύνους που προέρχονται από τις κύριες αιτίες ατυχημάτων, την παροχή τεκμηριωμένης εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας και υγείας καθώς και τη λήψη μέτρων για αποφυγή της μετάδοσης του COVID-19.
 
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιθεωρήσεις, επισυνάπτεται σχετικό έγγραφο με τα Σημεία Ελέγχου.
 
Επισημαίνεται ότι το ΤΕΕ έχει εκδώσει σχετικό ενημερωτικό υλικό για τα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία και για τον COVID-19.
 
Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με την αρμόδια Επιθεωρήτρια Εργασίας κα Μαρίνα Κουγιάλη στην ηλεκτρονική διεύθυνση mkouyiali@dli.mlsi.gov.cy ή/και στα τηλ. 22405612 και 22405615.

Δειτε Επισης

Κοίτασμα φυσικού αερίου στον στόχο Πήγασος από την Exxon Mobil-Ανάβει το πράσινο φως για τα 125 εκατ. για GSI η ΡΑΕΚ
Πόλος έλξης για διεθνείς φοιτητές η Λευκωσία-Οι παράγοντες που την καθιστούν δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Ο Κύπριος Γιάννης Ιωάννου νέος Group CFO στον όμιλο ΤΙΤΑΝ-«Αυτό δεν είναι απλώς ένα επαγγελματικό ορόσημο»
CBN Young Dragon Awards: Ξεκίνησε το open call για τις υποψηφιότητες-Πού και πώς μπορούν να υποβληθούν
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ
Μάριος Ταννούσης: Πολύ σημαντικό και θετικό βήμα ο Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου ΑΞΕ-Το όφελος για την Κύπρο