Powered by

ΣΙΚΑΠ: Λειτουργεί το 80% των κέντρων αναψυχής στην Πάφο αλλά με δυσκολίες

Αν και διανύουμε τον Αύγουστο εντούτοις, η κατάσταση με τα κέντρα αναψυχής της Πάφου δεν είναι σε καλά επίπεδα, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΣΙΚΑΠ Δημήτρη Καλλή, προσθέτοντας πως σήμερα έχουν επαναλειτουργήσει τα 640 κέντρα αναψυχής περίπου στην Επαρχία Πάφου. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καλλής ανέφερε πως  μπορεί να έχουν λειτουργήσει το 80% των κέντρων, δηλαδή τα 640 από τα 800 περίπου όμως, τα περισσότερα από αυτά συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα και γενικά, να υπολειτουργούν. 

Ακόμη και κέντρα της πρώτης γραμμής, είπε, λειτούργησαν πριν μερικές μέρες.

Μπαράκια, καφετέριες και κέντρα κοντά στη θάλασσα, τόνισε, καταγράφουν έναν καλό κύκλο εργασιών κυρίως τα Σαββατοκύριακα, αναφέροντας ωστόσο πως τα υπόλοιπα αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης.

Σχετικά με τις καταγγελίες, ο κ. Καλλής εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον αριθμό των καταγγελιών που καταγράφονται στην Πάφο, σημειώνοντας ότι, βάσει των πληροφοριών του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου, πολλές εξ΄αυτών είναι άδικες. 

Επιπρόσθετα, κάλεσε την Αστυνομία να κάνει μεν τη δουλειά της ιδιαίτερα τώρα με την πανδημία αλλά εκεί όπου μπορεί, να κάνει συστάσεις αντί να προχωρά σε εξώδικα.

Ακολούθως ο κ. Καλλής εξέφρασε τον προβληματισμό του για το τι θα γίνει από τον ερχόμενο μήνα και μετά. Τουρίστες, είπε, δεν υπάρχουν ενώ οι διακοπές των Κυπρίων ολοκληρώνονται τέλος Αυγούστου. Για το λόγω αυτό, ανέφερε, θα πρέπει η Κυβέρνηση να έρθει να στηρίξει τα κέντρα αναψυχής των τουριστικών περιοχών, όπως την Πάφο και πέραν του Αυγούστου αλλά και κατά την χειμερινή περίοδο.

Σε αντίθετη περίπτωση αναμένετε τα περισσότερα κέντρα σύντομα να βάλουν λουκέτο, κατέληξε ο κ. Καλλής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός στόχος για την Κύπρο η Σένγκεν-Διαβεβαιώσεις Μέτσολα για ενεργή στήριξη
Εφιστά την προσοχή το Τμήμα Φορολογίας-Ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα με το λογότυπό του
Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια