Powered by

Virgin Atlantic: Ένα βήμα από την χρεωκοπία

Αίτηση για προστασία από τους πιστωτές στις ΗΠΑ βάσει του άρθρου 15 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα υπέβαλε σήμερα η Virgin Atlantic του Ρίτσαρντ Μπράνσον, αφότου δικαστήριο στο Λονδίνο απεφάνθη ότι η αεροπορική θα ξεμείνει από μετρητά σε ένα μήνα, εάν δεν εγκριθεί η εκκρεμούσα διαδιακασία διάσωσής της.

Η αεροπορική εταιρεία υπέβαλε την αίτηση στη Νέα Υόρκη. Το άρθρο 15 επιτρέπει σε ξένες εταιρείες με περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ να προστατεύονται από πιστωτικές αξιώσεις, ενώ εργάζονται σε ένα σχέδιο διάσωσης στη χώρα τους.

Η εταιρεία είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια των διαδικασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι σχεδίαζε να υποβάλει αίτηση για προστασία στις ΗΠΑ ενώ ολοκληρώνει τοσχέδιο διάσωσης που υποστηρίζεται ήδη από την πλειοψηφία των ενδιαφερομένων. Η Virgin επιδιώκει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 1,2 δισ. λιρών (1,6 δισ. δολάρια), όπως ανακοίνωσε τον Ιούλιο.

Οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται υπό πίεση καθώς οι ταξιδιώτες αποφεύγουν τις πτήσεις εξαιτίας του κορωνοϊού. Τουλάχιστον 4 περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν χρεοκοπήσει και τα έσοδα των διεθνών αερομεταφορέων προβλέπεται να βουλιάξου κατά 66% φέτος, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg Intelligence

Από την 1η Ιανουαρίου, οι κρατήσεις της Virgin μειώθηκαν κατά 89% σε ετήσια βάση και η ζήτηση για το δεύτερο εξάμηνο του 2020 είναι περίπου στο 25% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026
Οριακή ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη τον Μάιο κόντρα στους δασμούς Τραμπ
Αύξηση εμπορίου υπηρεσιών έρευνας και ανάπτυξης από και προς Ε.Ε.
Τραμπ: Εξαιρετικά δύσκολο να κάνω εμπορική συμφωνία με τους Κινέζους
Αυξάνει στο 50% τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο ο Τραμπ-«Έκρινα ότι είναι απαραίτητο...»