Powered by

Οι Κινέζοι μετέφεραν στο εξωτερικό πάνω από 50 δισ. δολ σε κρυπτονομίσματα

Πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα μεταφέρθηκαν από ψηφιακά πορτοφόλια με έδρα την Κίνα σε άλλα μέρη του κόσμου τον τελευταίο χρόνο γεγονός που δείχνει ότι οι Κινέζοι επενδυτές μεταφέρουν περισσότερα χρήματα από όσα επιτρέπονται. Οπως αναφέρει το CNBC επικαλούμενο έκθεση, κινέζοι πολίτες επιτρέπεται να αγοράζουν έως και $50.000  σε ξένο νόμισμα το χρόνο. 

Στο παρελθόν, πλούσιοι Κινέζοι είχαν παρακάμψει το όριο μέσω ξένων επενδύσεων σε ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει καταργήσει αυτές τις μεθόδους, σύμφωνα με μια έκθεση της Chainalysis.

Ολοένα και περισσότεροι κινέζοι της μεσαίας τάξης που υπολογίζεται σε 400 εκατομμύρια ανθρώπους επενδύουν σε κρυπτονομίσματα. Οι περισσότεροι έχουν κατά μέσο όρο έχουν εισόδημα 1.500 δολάρια τον μήνα. Ως ποσοστό είναι λιγότερο από το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού, αλλά με σαφή αυξητική τάση.

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026
Οριακή ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη τον Μάιο κόντρα στους δασμούς Τραμπ
Αύξηση εμπορίου υπηρεσιών έρευνας και ανάπτυξης από και προς Ε.Ε.
Τραμπ: Εξαιρετικά δύσκολο να κάνω εμπορική συμφωνία με τους Κινέζους
Αυξάνει στο 50% τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο ο Τραμπ-«Έκρινα ότι είναι απαραίτητο...»