Powered by

Στήριξη του αμπελοοινικού τομέα με €667.000 αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο

Το Υπουργικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τη μειωμένη διάθεση των νωπών επιτραπέζιων σταφυλιών, τη μη ικανοποιητική διάθεση των λευκών οίνων και τη δυσκολία απορρόφησης των λευκόσαρκων οινοποιήσιμων ποικιλιών σταφυλιού αποφάσισε όπως ενισχύσει περαιτέρω τον αμπελοοινικό τομέα με €667.000. 
 
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ΥΓΑΑΠ) η ενίσχυση προς τους γεωργούς επιτραπέζιων ποικιλιών σταφυλιών (εκτός της οινοποιήσιμης σουλτανίνας) και λευκόσαρκων ποικιλιών σταφυλιών οινοπαραγωγής οι οποίες δεν ήταν επιλέξιμες στο Μέτρο του Πράσινου Τρύγου που ήδη εφαρμόστηκε προληπτικά θα ενισχυθούν με το συνολικό ποσό των €500.000, και οι οινοποιητικές επιχειρήσεις με το ποσό των €167.000, έτσι ώστε να αυξήσουν την παραλαβή λευκόσαρκων ποικιλιών σταφυλιών οινοπαραγωγής.
 
 Το Υπουργείο Γεωργίας διευκρίνισε ότι για τα δύο αυτά μέτρα θα διαμορφωθούν μετά από διαβούλευση που θα γίνει με τις αγροτικές οργανώσεις και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.
 
Διευκρινίζει ότι το συνολικό ποσό των €667.000 που θα απαιτηθεί για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης, θα προέλθει από ευρωπαϊκά κονδύλια, μέσω του Προγράμματατος Αγροτικής Ανάπτυξης και του Προγράμματος Στήριξης του Αμπελοοινικού Τομέα.
 
 Τέλος το Υπουργείο Γεωργίας αναφέρει ότι τα νέα μέτρα, εντάσσονται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του ΥΓΑΑΠ για στήριξη του αγροτικού τομέα με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού και αποτελούν συνέχεια των τριών προηγούμενων πακέτων στήριξης, που περιλαμβάνουν άλλα 27 μέτρα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γιάννης Παναγιώτου: Ανθρωποκεντρική πολιτική για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή
Ανδρέας Μάτσας: Πρώτος στόχος για το συνδικαλιστικό κίνημα η διασφάλιση της ΑΤΑ, η φιλοσοφία της δεν αλλάζει
Τα εργασιακά στην ατζέντα για το επόμενο διάστημα και το μήνυμα Χριστοδουλίδη στους κοινωνικούς εταίρους
«Αποφασιστικότητα για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας-Στήριξη κάθε επιχείρησης που βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις»
Με οριακή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ την Τετάρτη
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου
Αυξήθηκαν κατά 5,3% οι μέσες ακαθάριστες απολαβές υπαλλήλων το 2024
Κέντρα Φροντίδας Παιδιών και 24ωρες δομές φιλοξενίας ατόμων με ανάγκες μακροχρόνιας φροντίδας
Ψηφιακός μετασχηματισμός στην εκπαίδευση (vid)
Μεταρρύθμιση του συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών