Powered by

Μοχάμεντ Ελ-Εριάν: Τι συμβαίνει με τον χρυσό

Μέχρι πρόσφατα, η ραγδαία άνοδος της τιμής του χρυσού είχε να κάνει περισσότερο με ευκαιριακές συναλλαγές παρά με κάποια μεγαλύτερη επενδυτική ιδέα.  Τώρα, το μέταλλο φαίνεται να προσφέρει κάτι σε όλους αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στους FT ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν. 

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz επισημαίνει ότι για να κατανοήσει κανείς γιατί τόσοι πολλοί επενδυτές αγοράζουν χρυσό ως μακροπρόθεσμη επιλογή, αρκεί μόνο να δει τις πραγματικές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων μετά την προσαρμογή τους με βάση τον πληθωρισμό. Οι επενδυτές που επιλέγουν το χρυσό απαρνούνται λιγότερο εισόδημα από ό,τι θα έκαναν αν οι αποδόσεις των ομολόγων ήταν υψηλότερες. Επίσης, αντισταθμίζουν τη δραματική μείωση που θα είχε η αξία αυτών των ομολόγων, εάν οι κεντρικές τράπεζες σταματούσαν να προσπαθούν να διατηρήσουν τα επιτόκια χαμηλά.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο χρυσός θα προστατεύσει τους επενδυτές από τυχόν περαιτέρω υποτίμηση του αμερικανικού δολαρίου αναφέρει ο Ελ Εριάν ενώ άλλοι τον θέλουν για να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και μιας κατάρρευσης στις χρηματιστηριακές αγορές. Αυτοί είναι οι λόγοι που ο  χρυσός εξελίσσεται σε ένα «must-have» περιουσιακό στοιχείο γεγονός που οδηγεί το ράλι και την εκτίναξη της τιμής σε κάπως υπερβολικά επίπεδα.

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ-«Πυρετός» εισαγωγών πριν τους δασμούς Τραμπ
Choose Europe for Science: Πρόκληση φον ντερ Λάιεν-Μακρόν στους ξένους επιστήμονες...Κίνητρα 500 εκατ. ευρώ
SocGen: Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας μεγαλύτερο σοκ για την οικονομία από τους δασμούς
Τουρκία: Επιβράδυνση πληθωριστικών πιέσεων-Υποχωρεί η λίρα
Μηδένισε ο πληθωρισμός στην Ελβετία τον Απρίλιο
Χρυσός: Ξεπέρασε τα $3.260 ενόψει της απόφασης της Fed για τα επιτόκια
Τραμπ: Εμπορικές συμφωνίες ίσως και μέσα στην εβδομάδα-Συνεχίζονται οι συνομιλίες με Κίνα, Ινδία και Ιαπωνία
Δεν απομακρύνει πριν από την λήξη της θητείας του τον Πάουελ ο Τραμπ-«Δεν με συμπαθεί, είναι εντελώς σφικτός»
Το επικρατέστερο σενάριο για Fed... Αμετάβλητα για ακόμη ένα μήνα τα επιτόκια
Kαθαρές αγορές χρυσού από τις Κεντρικές Τράπεζες ύψους 17 τόνων μόνο τον Μάρτιο