Powered by

Ελπίδα η επανέναρξη των σχολείων για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair

Δεν βλέπει την ώρα να γυρίσουν τα παιδιά στο σχολείο ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο' Λίρι, κι ας ξεκίνησαν μόλις οι διακοπές.  

Με νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς να απειλούν και πάλι την ταξιδιωτική ζήτηση του καλοκαιριού, ο Ο' Λίρι εναποθέτει τις ελπίδες του στο άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο που με τη σειρά του θα επιτρέψει να ομαλοποιηθούν σχετικά τα επαγγελματικά ταξίδια. Ορίζοντας έτσι την κανονικότητα, ο διευθύνων σύμβουλο της Ryanair θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο ο μεγαλύτερος low cost αερομεταφορέας της Ευρώπης θα μπορέσει να πιάσει τους αναθεωρημένους του στόχους για τη φετινή δύσκολη χρονιά.  

Η Ryanair στοχεύει σε 60 εκατομμύρια επιβάτες φέτος, αναθεωρώντας προς τα κάτω την αρχική πρόβλεψη 75 εκατομμυρίων επιβατών, καθώς οι εξάρσεις του κορωνοϊού φαίνεται ότι θα διαταράξουν τα δρομολόγια το χειμώνα, πρόσθεσε. 

Προσφάτως αρκετές χώρες αποφάσισαν να περιορίσουν τα ταξίδια προς την Ισπανία, ως αποτέλεσμα της ανησυχητικής αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού που αντιμετωπίζει η χώρα. Αυτή η εξέλιξε, ωστόσο, εξασθένισε τις ελπίδες της Ryanair και άλλων αερομεταφορέων στην Ευρώπη που ήλπιζαν σε ανάκαμψη, έπειτα από τρεις μήνες που διήρκησε το shutdown. 

Να σημειωθεί ότι η Ryanair που την προηγούμενη χρονιά μετέφερε 152 εκατομμύρια επιβάτες, έχει αναφέρει απώλειες 185 εκατ. ευρώ (ή 217 εκατ. δολάρια) κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020- όταν δηλαδή τα αεροσκάφη της ήταν ακινητοποιημένα και η ζήτηση μειώθηκε κατά 99%- ενώ δεν αναμένει βελτίωση της κατάστασης για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια. 

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr 

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας