Powered by

Eταιρεία κάνει 10.000 προσλήψεις εν μέσω πανδημίας

Στην ανακοίνωση 10.000 νέων προσλήψεων που θα γίνουν στις ΗΠΑ την επόμενη τριετία προχώρησε η TikTok, παρά το γεγονός ότι είναι πιθανό η κινεζική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης να απαγορευτεί, στο πλαίσιο   του «πολέμου» που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση Τραμπ κατά των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας.

Η δημοφιλία του TikTok έχει εκτοξευθεί και ως εκ τούτου ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί από 500 στις αρχές του έτους σε περίπου 1.400 σήμερα.

«Το 2020, η TikTok τριπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων της στις ΗΠΑ και σκοπεύουμε να προσθέσουμε άλλες 10.000 θέσεις εργασίας εντός τριετίας», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC. «Είναι καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας που θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μια διασκεδαστική και ασφαλή εμπειρία χρήσης και να προστατεύουμε την ιδιωτικότητα των χρηστών μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας όσο ποτέ άλλοτε καθώς, όπως υποστηρίζουν, η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας μπορεί να χρησιμοποιεί hardware και software κινεζικών εταιρειών για κατασκοπευτικούς λόγους.

Μέχρι τώρα η Huawei ήταν ο νούμερο ένα στόχος  και έχει αποκλειστεί από την αγορά των ΗΠΑ, ωστόσο η TikTok, που ανήκει στη ByteDance με έδρα το Πεκίνο, ενδεχομένως να αποτελέσει τον επόμενο στόχο της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως προϊδέασε εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Σε μια προσπάθεια να πάρει αποστάσεις από την ByteDance και το Πεκίνο, η TikTok προσέλαβε Αμερικανό CEO τον περασμένο Μάιο.

Τα μεγαλύτερα γραφεία της στις ΗΠΑ είναι στην Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη, το Τέξας και τη Φλόριντα.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο