powered by

Κεφαλαιαγορά: Συμβιβασμός €30.000 με Κόσμος Ασφαλιστική

Την επίτευξη συμβιβασμού με την εταιρεία Κόσμος Ασφαλιστική Εταιρεία Δημόσια Λίμιτεδ ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, για πιθανές παραβάσεις του περί των Πράξεων Προσώπων που Κατέχουν Εμπιστευτικές Πληροφορίες και Πράξεων Χειραγώγησης της Αγοράς Νόμου του 2005 ως ίσχυε και του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014 για την Κατάχρηση της Αγοράς. 

Ειδικότερα, οι πιθανές παραβάσεις που προέκυψαν, ύστερα από έρευνα της ΕΚΚ, αφορούν την περίοδο 1.1.2016 – 28.4.2017 και έλεγχο της συμμόρφωσης της Εταιρείας με: 1. το άρθρο 11(1)(α) του Ν. 116(Ι)/2005 αναφορικά με τις υποχρεώσεις των εκδοτών για τη δημοσιοποίηση εμπιστευτικών πληροφοριών, και 2. το Άρθρο 15 του Κανονισμού αναφορικά με την απαγόρευση χειραγώγησης της αγοράς. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΚ, ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε με την εταιρεία, για τις πιθανές παραβάσεις, ανέρχεται στο ποσό των €30.000. 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία κατέβαλε ήδη το ποσό αυτό.

Σημειώνεται ότι τα ποσά που εισπράττονται από συμφωνίες συμβιβασμού λογίζονται ως έσοδα του Παγίου Ταμείου της Δημοκρατίας και δεν αποτελούν έσοδα της ίδιας της ΕΚΚ.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Μειώθηκαν για καταναλωτικά, αυξήθηκαν για δάνεια αγορά κατοικίας-Πώς κινήθηκαν τα επιτόκια τον Μάιο
Η Τράπεζα Κύπρου αναθεωρεί τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» της
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Πέραν των €250.000 οι ακάλυπτες επιταγές το εξάμηνο
Ευρωζώνη: Σημάδια αποκλιμάκωσης για τα επιτόκια δανεισμού τον Μάιο-Τι δείχνει η έκθεση της ΕΚΤ
Εξαγόρασε Hadjipieris Dairy και έρχεται στην Κύπρο η ΟΜΗΡΟΣ-Συνολικές επενδύσεις 30 εκατ. την επόμενη πενταετία
Έρχονται αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών-Τι συζήτησε ο SSM με τα πιστωτικά ιδρύματα