powered by

Συμφωνούν με παράταση αναστολής εκποιήσεων ΣΥΠΡΟΔΑΤ και ΣΠΠΚ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών και ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας εκφράζουν την πλήρη ικανοποίηση και συνταυτίζονται με τα όσα ανάφερε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, κ. Παύλος Ιωάννου στην τελευταία του συνέντευξη.

«Έχοντας υπόψη ότι η οικονομική ύφεση συνεχίζεται χωρίς να υπάρχει ορίζοντας για το πότε θα ξεπεραστεί, συμφωνούμε ότι είναι άκρως απαραίτητο για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος όπως παραταθεί η διαδικασία αναστολής των εκποιήσεων μέχρι το τέλος του έτους 2020», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

«Εν συνεχεία και παρόλο ότι κρίθηκε ικανοποιητικός ο αριθμός των δανειοληπτών που έκαναν αίτηση για το Σχέδιο ΕΣΤΙΑ, εντούτοις μετά την πανδημία παραμένει το κρίσιμο ερώτημα, πόσες από τις αιτήσεις αυτές θα κριθούν ως βιώσιμες, έχοντας υπόψη τα ‘’προσωρινά’’ μειωμένα εισοδήματα ( όπως θέλουμε να ελπίζουμε), λόγω των περιοριστικών μέτρων, εισήγηση μας παραμένει ότι ενδεχομένως θα πρέπει να γίνει μία επανεξέταση των όρων του Σχεδίου, εφόσον οι δανειολήπτες που υπέβαλαν αίτηση κατά την στιγμή εκείνη θα μπορούσαν να κριθούν βιώσιμοι για ένταξη τους, μετά τις οικονομικές επιπτώσεις εξαιτίας του κορωνοïού, να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που συνεπάγονται στο ΕΣΤΙΑ με αποτέλεσμα να είναι μη βιώσιμοι», προσθέτουν.

Τέλος χαιρετίζουν την απόφαση για δημιουργία δύο περιφερειακών γραφείων του Φορέα στην Λεμεσό, και στην Λάρνακα , για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και αισιοδοξούμε ότι η απόφαση αυτή θα υλοποιηθεί το συντομότερο, αφού με την πρόσφατη τροποποίηση του Περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων Νόμου του 2019, θα δημιουργηθεί έκδηλη ανάγκη προσφυγής στο γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου η οποία θεωρείται αναπόφευκτη.

Δειτε Επισης

Βουλευτές… εκτός τόπου και χρόνου-Θέλουν ΑΤΜ σε κάθε κοινότητα
ΕΚΤ: Κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από την κλιμάκωση των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων
TFI Markets: Γιόρτασε 25 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χρηματοοικονομικό τομέα
Άγγιξε τα €7,53 δισ. το ενεργητικό των επενδυτικών οργανισμών-Αυξημένο κατά €169,2 εκατομμύρια τον Μάρτιο
Οι έντεκα νέες ATM σε απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές της Κύπρου (χάρτης)
Υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και αυξημένη ρευστότητα για τα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα το 2024
Σύνδεσμος Τραπεζών: Γενική συνέλευση στην παρουσία του CEO της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας
Στον δρόμο προς την τελευταία διαδοχική μείωση των επιτοκίων κατά 0,25 της μονάδας τον Ιούνιο η ΕΚΤ
Τράπεζα Κύπρου: Επανεκλογή Αράπογλου στην προεδρία και Grobler στην αντιπροεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου
Έρχονται αλλαγές στους κανόνες για τις τράπεζες-Η πρόταση της ΕΚΤ