Powered by

Θ. Μιχαηλίδης: Χρυσή ευκαιρία να επενδύσουμε στους Γερμανούς

Στη δική του παρέμβαση για το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Thanos Hotels & Resorts, και μέλος του ΔΣ του ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για στόχευση προς τη γερμανική αγορά.

«Η πανδημία επέφερε μια μεγάλη αλλαγή. Βραχυπρόθεσμα πρέπει να περιμένουμε μειωμένη ζήτηση στα ξενοδοχεία μας, είτε γιατί υπάρχει φόβος για ταξίδια, είτε γιατί μειώθηκαν τα εισοδήματα. Με την πανδημία είναι ξεκάθαρο πως πρέπει δεν πρέπει να στηριζόμαστε σε δύο αγορές σε Ρωσία και Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι λάθος να είμαστε παρόντες στη γερμανική αγορά που είναι και η πιο μεγάλη και η πιο πλούσια στην Ευρώπη», τόνισε.

Κατά τον κ. Μιχαηλίδη, η τουριστική βιομηχανία στην Κύπρο χρήζει πολλών αλλαγών.

«Σχετικά με τις νέες συνήθειες των καταναλωτών βλέπουμε να υπάρχει περισσότερη ευαισθησία σχετικά με την επιλογή του ξενοδοχείου. Βλέπουμε μια μείωση σε αγορές όπως η Ιταλία, η Τουρκία και στις κρουαζιέρες. Αυτό πρέπει να μας οδηγήσει στο να στραφούμε στη Γερμανία ως μια μεγάλη αγορά. Πρέπει να βελτιώσουμε την πληρότητα των ξενοδοχεία το χειμώνα», είπε.

Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε πως το 2020 πρέπει όλοι να βάλουν ως στόχο να περιορίσουν τις ζημιές τους και να δημιουργήσουν νέα κανάλια επικοινωνίας με τους καταναλωτές, ώστε να μπουν καλύτερες βάσεις για βελτίωση της εικόνας από το 2021.
 

Δειτε Επισης

Επέκταση της προθεσμίας για άδεια λειτουργίας για ξενοδοχεία ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής
Columbia Restaurants: Επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητους ελέγχους η καθαρότητα των νερών στο Columbia Sun
Wizz Air: Απευθείας πτήση Λάρνακα-Βαρκελώνη από τον Οκτώβριο…Οι τιμές και η συχνότητα του δρομολογίου
Wizz Air: Γιορτάζει τα γενέθλιά της και δίνει τη δυνατότητα σε 21 τυχερούς να κερδίσουν έως και €1.000 σε WIZZ credits
Στο top 10 του παγκόσμιου συνεδριακού τουρισμού η Αθήνα
Θετικό το δείγμα του πρώτου τριμήνου για τον ελληνικό τουρισμό-Αύξηση 5,4% στις αφίξεις και 4,4% στις εισπράξεις
Nordic Leisure Travel Group: Βλέπει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στην Κύπρο για την σκανδιναβική αγορά
Υπογράφηκαν συμφωνίες με Υφυπουργείο Τουρισμού για χορηγίες €620.949 στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς
Sunwing Sandy Bay Resort: Ανακαίνιση αξίας 30 εκατ. για το ξενοδοχείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου
Θάνος Μιχαηλίδης: Ο θετικός αντίκτυπος στον τουρισμό και η πιθανή πρόκληση από την ένταξη στη ζώνη Σένγκεν