Ν. Ιακώβου: Η τεχνολογία είναι επένδυση και όχι έξοδο

Μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσε η IMH για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στο λιανικό εμπόριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BIONIC Electronics Νίκος Ιακώβου, ανέφερε πως η πανδημία βρήκε την πλειοψηφία των επιχειρήσεων ανέτοιμες.

«Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν ήταν έτοιμες να ανταποκριθούν. Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Οι καθηγητές και οι μαθητές δεν ήταν σωστά εξοπλισμένοι. Αυτό έπρεπε να γίνει μέσω τεχνολογίας. Ο μέσος Κύπριος δεν είχε, την αυτοπεποίθηση και τη γνώση να αγοράσει ηλεκτρονικά», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα χαρακτήρισε την τεχνολογική αναβάθμιση ως ύψιστη προτεραιότητα.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε εντατικά μέχρι το τέλος του χρόνου. Πρέπει να κάνουμε πληρωμές online και αρχειοθέτηση εγγράφων. Πρέπει να έχουμε καλό και σταθερό δίκτυο στο σπίτι και στο χώρο εργασίας. Μια καλή ιστοσελίδα αυξάνει τις πωλήσεις μιας εταιρείας. Η τηλεργασία είναι πλέον σημαντική, Πρέπει όλοι να δούμε την τεχνολογία ως επένδυση και όχι ως έξοδο», υπογράμμισε.

Ο κ. Ιακώβου αναφέρθηκε παράλληλα και στον ανταγωνισμό που υπάρχει στον κλάδο του με άλλες εταιρείες, ενώ επεσήμανε πως χρήζει αναβάθμισης στην Κύπρο το κομμάτι των local deliveries.

«Θα ήταν ευχής έργο να μπορώ να παραδίδω το προϊόν μου πριν το μεσημέρι και να το έχει ο πελάτης το απόγευμα. Σε αυτό το κομμάτι χρειάζεται βελτίωση», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Σε βάθος χρόνου η αξιοποίηση του φυσικού αερίου στον «Πήγασο»-«Απαιτούνται χρόνια μέχρι την εκμετάλλευση»
Α. Παπακωνσταντίνου: Η αποκατάσταση των κουρεμένων, η οροφή στις αποζημιώσεις και πού διαφωνεί ο ΣΥΚΑΛΑ
Μ. Περδίος: Οι τάσεις στην διοίκηση και οι στρατηγικές της Louis Hotels για την επιτυχή λειτουργία των ξενοδοχείων της
Σώτος Τρικωμίτης: Αντίκτυπος στο σύνολο της αγοράς από το πάγωμα και ξεπάγωμα της ηλεκτροκίνησης-Θέλουμε απαντήσεις
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στενοί συνεργάτες για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία οι ξένοι επενδυτές (video)
Ο στόχος που επιτυγχάνεται με την ίδρυση της ΕΜΕΚ-«Προστατεύουμε το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα»
Κόλαφος για το ΤΟΜ το πόρισμα της Ερευνητικής για τους Τακάτα-Δείχνει ποινικές ευθυνές για πρώην διευθυντές του
Παραδίδεται στον Γιώργο Σαββίδη το πόρισμα της ερευνητικής για τους takata
Ιωσήφ Φράγκος: Να υπερασπιστούμε λυσσαλέα την ανεξαρτησία του θεσμού της δικαιοσύνης-Άκρατος λαϊκισμός
Pendeli Resort: Ανακοινώθηκε το opening-Οι πρώτες φωτογραφίες από το ανανεωμένο ξενοδοχείο των Πλατρών