Powered by

Η Hello Kitty περνά στον εγγονό του 92χρονου Σιντάρο Τσούσι ύστερα από 60 χρόνια

Ο 92χρονος που ίδρυσε την εταιρεία που δημιούργησε τον φανταστικό χαρακτήρα Hello Kitty, φεύγει μετά από 60 χρόνια και παραδίδει τα ηνία στον εγγονό του.

Ο Σιντάρο Τσούσι θα αποσυρθεί από διευθύνων σύμβουλος της Sanrio την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Ο Τομοκούνι Τσούσι, 31 ετών, θα αναλάβει «την αποτελεσματική λήψη αποφάσεων», πρόσθεσε. Ο Σίνταρο θα παραμείνει πρόεδρος.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστορία της εταιρείας, ο Σιντάρο Τσούσι δημιούργησε την εταιρεία Yamanashi Silk Center, που προηγήθηκε της Sanrio, το 1960, στο Τόκιο.

Το 1973 η εταιρεία μετονομάστηκε σε Sanrio και έναν χρόνο αργότερα δημιούργησε τα πρώτα προϊόντα με τους χαρακτήρες της Hello Kitty και του διδύμου Τζίμι και Πάτι.

Το πρώτο αντικείμενο με την Hello Kitty ήταν ένα πορτοφόλι για κέρματα, το οποίο κυκλοφόρησε στην αγορά το 1975. Πλέον, ο φανταστικός χαρακτήρας διαθέτει και θεματικό πάρκο.

Προς έκπληξη των θαυμαστών της η Sanrio ανακοίνωσε το 2014 ότι ο χαρακτήρας δεν ήταν στην πραγματικότητα γάτα αλλά ένα «χαρούμενο μικρό κορίτσι» προκαλώντας ταραχή στο Διαδίκτυο με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν πως… έχει μουστάκια.

Η Hello Kitty είναι μακράν από τις πιο δημοφιλείς και κερδοφόρες δημιουργίες παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026