Powered by

Κατασκευαστικές εργασίες για αναβάθμιση της Λεωφόρου Κέννεντυ

Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοινώνει ότι στις 17 Ιουνίου 2020 θα αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για αναβάθμιση της Λεωφόρου Κέννεντυ στους Αγίους Ομολογητές.
 
Στόχος του έργου είναι η δημιουργία νέων κόλπων στάθμευσης επί της Λεωφόρου Κέννεντυ και επί της οδού Στασίνου και περιλαμβάνει τις πιο κάτω κύριες εργασίες:

• Ανακατασκευή τμημάτων πεζοδρομίων για διαμόρφωση κόλπων στάθμευσης και  αναβάθμιση των πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της λεωφόρου.
• Προσαρμογή του συστήματος ομβρίων στο νέο σχεδιασμό, με την κατασκευή νέων φρεατίων υδροσυλλογής και σωλήνων σύνδεσης για ένωση στο υφιστάμενο σύστημα ομβρίων.
• Προσαρμογή στα όρια του έργου και κατά μήκος των παρόδιων ιδιοκτησιών, συμπεριλαμβανομένων εργασιών απορροής όμβριων
• Νέα ασφαλτική επάλειψη.
• Νέα οριζόντια και κάθετη σήμανση.

Η πρώτη φάση του έργου αφορά το τμήμα μεταξύ της Λεωφόρου Νίκης και της οδού 25ης Μαρτίου και αναμένεται να έχει διάρκεια 8 εβδομάδων. Οι εργασίες θα αρχίσουν από το βόρειο πεζοδρόμιο της λεωφόρου. 

Η τροχαία κυκλοφορία θα επιτρέπεται στη μία λωρίδα με κατεύθυνση προς Λεωφόρο Λεμεσού. Η κυκλοφορία προς τη Λεωφόρο Νίκης θα εκτραπεί κυρίως διαμέσου των οδών Εσπερίδων και Ρήγα Φεραίου. Η κυκλοφορία προς τις παρόδους δεν θα διαφοροποιηθεί, ενώ κατάλληλη σήμανση θα τοποθετηθεί σε όσες οδούς θα καταστούν προσωρινά αδιέξοδοι. Θα ακολουθήσουν οι εργασίες στο νότιο πεζοδρόμιο του συγκεκριμένου τμήματος, με αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Το συνολικό έργο, το οποίο εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου Λευκωσίας για βελτίωση της ασφάλειας της τροχαίας κίνησης στην πόλη, θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις. Η διακίνηση των τροχοφόρων στη λεωφόρο θα είναι συνεχής και οι εργασίες θα διαρκέσουν συνολικά 22 εβδομάδες.

Για τις επόμενες φάσεις του έργου θα εκδοθούν νέες ανακοινώσεις μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα τροχαίας.

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ-Εβδομαδιαίες ζημιές 0,25%
Λιου Τζιαντσάο (ΚΚΚ): Η Κύπρος έχει καταστεί για άλλη μια φορά πύλη για τη συνεργασία Κίνας-Ε.Ε.
Ετήσια αύξηση 1,5% στους εργαζόμενους και 1,9% στις ώρες εργασίας το πρώτο τρίμηνο
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-FAO στους τομείς διαχείρισης υδάτινων πόρων, σπατάλης τροφίμων και επισιτιστικής ασφάλειας
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο
ΠτΔ: Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και ένταξη στη Σένγκεν στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας Ε.Ε.
Αντρέας Κυπριανού: Η ανάγκη απλοποίησης διαδικασιών προς υλοποίηση ΚΑΠ και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης
Συζήτησαν για τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Η.Β. και Λάρνακας Νάκης Αντωνίου και Ύπατος Αρμοστής
Μάκης Κεραυνός: Σταθερή και ανθεκτική η κυπριακή οικονομία-Μας απασχολούν οι ανελαστικές δαπάνες