Powered by

ΚΕΒΕ: Να κλείσουν επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα διατάγματα

Στην επιβολή πολύ αυστηρών ποινών σε όσους απειθαρχούν στα μέτρα υγιεινής προστασίας του κοινού και στην τήρηση των ιατρικών πρωτοκόλλων, ζητά το ΚΕΒΕ.

Με αφορμή το περιστατικό σε νυκτερινό κέντρο στον Πρωταρά, το ΚΕΒΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την απειθαρχία που παρατηρείται σε χώρους μαζικής προσέλευσης του κοινού, όσον αφορά την τήρηση των μέτρων υγιεινής και αποστασιοποίησης.

Το ΚΕΒΕ υπενθυμίζει σε όλους ότι η κατάργηση των περιοριστικών μέτρων και η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, δεν σημαίνει ότι ο ιός έχει σταματήσει να κυκλοφορεί ανάμεσα μας.

Αντίθετα, υπογραμμίζει το ΚΕΒΕ, τώρα είναι μεγαλύτερη ευθύνη όλων μας για να συμπεριφερόμαστε με αυξημένη υπευθυνότητα και μεγαλύτερη συλλογική κοινωνική ευθύνη.

Με την συμπεριφορά μας, προσθέτει το ΚΕΒΕ, οφείλουμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο νέας διάχυσης του ιού, κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε επαναφορά των περιοριστικών μέτρων και κατ΄ επέκταση σε νέο παροπλισμό της οικονομίας.

Αναμφίβολα, επισημαίνει το ΚΕΒΕ, κάτι τέτοιο θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία, ενώ οι πολίτες θα υποχρεωθούν να ξαναζήσουν τις δύσκολες μέρες της καραντίνας.

Το ΚΕΒΕ καλεί την Κυβέρνηση και τη Βουλή να συμφωνήσουν άμεσα στην εφαρμογή πολύ αυστηρών ποινών για τους παραβάτες. Οι ποινές αυτές προκειμένου να είναι αποτρεπτικές και να μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρές (ψηλό πρόστιμο και ποινές) και ακαριαίες (κλείσιμο της επιχείρησης για καθορισμένη περίοδο), για οποιονδήποτε παραβιάζει το Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και τα σχετικά Διατάγματα.

Δειτε Επισης

Με Μιχάλη Χατζηπαντέλα εισηγητή δίνει κατεύθυνση στο φορολογικό σύστημα της Ε.Ε. η Κύπρος-«Αποδείξαμε ότι μπορούμε»
Με κέρδη άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Γ. Παναγιώτου: Η βελτίωση της αγοράς εργασίας αντανακλά τα θετικά αποτελέσματα-Η χώρα θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά
Διατήρησε την ανοδική του πορεία, αλλά επιβραδύνθηκε ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του ΣΠΟΔ τον Μάρτιο
Πόσα χρωστούν οι μεγάλοι του κυπριακού ποδοσφαίρου-Οι οικονομικές τους καταστάσεις για το 2024
Τμ. Επιθεώρησης Εργασίας: Οφέλη ψηφιοποίησης τεχνητής νοημοσύνης με σωστή διαχείριση
Επανάσταση στην υγεία και την ασφάλεια: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιοποίησης στην εργασία
Στ. Δημητρίου: Πολυεπίπεδα τα οφέλη από την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ισχυρός μοχλός ανάπτυξης
Κυριάκος Κακουρής: Συζητήσεις με ΑΗΚ για δάνειο προς αναβάθμιση του δικτύου της-Η θέση ΕΤΕπ για GSI και τερματικό
ΑΤΑ, κατώτατος, συμβάσεις και απεργίες-Τα καυτά εργασιακά θέματα της χρονιάς που πέρασε και ο κομβικός ρόλος της ΟΕΒ