Powered by

KPMG: €10 δις ευρώ θα απωλέσουν οι αξίες των ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη αν διακοπεί η σεζόν

Δέκα δις ευρώ από τις αξίες των ποδοσφαιριστών στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα χαθούν σε περίπτωση διακοπής των πρωταθλημάτων, αναφέρει σε έρευνα της η εταιρεία KPMG.
 
Ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού στην μεταγραφική αγορά είναι μεγάλη σύμφωνα με την εταιρεία με τις μεταγραφές να αναμένεται να μειωθούν δραστικά καθώς οι σύλλογοι θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τις απώλειες που έχουν υποστεί.
 
Οι κορυφαίες κατηγορίες στην Αγγλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία παραμένουν δεσμευμένες να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν τις σεζόν 2019/20, ώστε να μπορούν να τιμήσουν τεράστιες τηλεοπτικές συμβάσεις και να ελαχιστοποιήσουν την οικονομική αποτυχία.  
 
Η KPMG εκτιμά ότι τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, όπου έχει τελειώσει η σεζόν, θα μπορούσαν να χάσουν τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ  εάν τα πρωταθλήματα δεν μπορούν να ολοκληρωθούν.  
 
Στη έρευνα της KPMG εκτός από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, περιλαμβάνονταν επίσης το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Τουρκία και η Championship της Αγγλίας. Συνολικά περιλαμβάνονταν 4.183 παίκτες, για τους οποίους η εταιρεία εντόπισε παράγοντες που θα επηρεάσουν την τιμή τους, όπως η οικονομική διαθεσιμότητα, η διάρκεια των συμβολαίων, η ηλικία, η ανάπτυξη των ακαδημιών.
 
Στη χειρότερη περίπτωση της διακοπής των πρωταθλημάτων, η έρευνα κατέδειξε πως η αξία των παικτών στην Ευρώπη θα μειωθεί κατά περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ, και σε ποσοστό κατά 26,5%.
 
Αν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, η αξία θα μειωθεί σύμφωνα με την εταιρεία, στα 6,5 δις περίπου.
 
Σε ατομικό επίπεδο, οι απώλειες στους μεγάλους αστέρες είναι πολύ μεγάλες. Οι απώλειες στην αξία του ανέρχεται στο 28%, δηλαδή 44 εκατομμύρια ευρώ, ο Μπαπέ 42,9 εκ., ο Χάαλαντ χάνει 37 εκ. ευρώ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάνει 13 εκατ. ευρώ της αξίας του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί