Powered by

ΟΕΒ: Ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων αν παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Viral έγινε σήμερα μία επιστολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του γενικού διευθυντή της ΟΕΒ Μιχάλη Αντωνίου με την οποία απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στο άνοιγμα των σχολείων της Κύπρου.
 
 
Το InBusinessNews καθηκόντως επικοινώνησε με τον κ. Αντωνίου ζητώντας τη θέση του για την περιβόητη αυτή επιστολή.
 
Ο κ. Αντωνίου μας ανέφερε αρχικά πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται αδρανοποιημένο στο σπίτι πέραν του 20% του εργατικού δυναμικού της Κύπρου, που με βάση υπολογισμούς της ΟΕΒ είναι κοντά στα 100.000 άτομα. 
 
"Αυτό αντιλαμβάνεστε προκαλεί μια δυσλειτουργία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και μια μεγάλη απώλεια εισοδημάτων και για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζομένους. Δεν ορίσαμε συγκεκριμένη ημερομηνία στην κυβέρνηση όπως μας κατηγορούν, αλλά της ζητήσαμε λαμβάνοντας υπόψιν και τους ειδικούς να προχωρήσει στο άνοιγμα των σχολείων το συντομότερο δυνατό και χαιρόμαστε που θα το πράξει με βάση τα πρωτόκολλα ασφαλείας", τόνισε.
 
Ανέφερε παράλληλα πως ζημιά γίνεται και στην κυπριακή οικονομία, προσθέτοντας πως κανένας στην Κύπρο δεν είναι σε θέση να επιβιώσει με πενιχρά επιδόματα.
 
Παράλληλα ο κ. Αντωνίου ανέφερε πως η ΟΕΒ με το άνοιγμα των σχολείων θα καλέσει όλα τα μέλη της να προχωρήσουν σε διευθετήσεις με το εργαζόμενο προσωπικό, ώστε να παίρνουν οι ίδιοι τα παιδιά από το σχολείο και όχι οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

Δειτε Επισης

Η θέση της Κύπρου στην κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD World Competitiveness Center
Ενισχύθηκε το πλαίσιο κατά ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο-Η νέα έκθεση της Moneyval
Ετήσια αύξηση 1,34% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάιο
Επιβεβαίωση θετικής πορείας της κυπριακής αγοράς εργασίας και με σφραγίδα Eurostat-Ικανοποίηση Παναγιώτου
Πράσινο από Υπουργικό στο ν/σ για ωφελήματα αφυπηρέτησης κρατικών αξιωματούχων-Ποιες οι διαφοροποιήσεις
Έρχονται και άλλες...Τεράστιο και αυξανόμενο το ενδιαφέρον ινδικών εταιρείων για παρουσία στην Κύπρο
Πτωτικά κινήθηκε το ΧΑΚ την Τρίτη
Εγκρίνει το αναθεωρημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου το Ecofin
Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η υποβολή δηλώσεων εισοδήματος εταιρείας και αυτοεργοδοτουμένων
Τέλος οι πλειστηριασμοί για τ/κ κατοικίες-Θα παραχωρούνται μόνο για πρώτη κατοικία σε εκτοπισμένους