Powered by

Απώλειες 57 δις ευρώ στη βιομηχανία αθλητισμού λόγω κορωνοϊού

Η βιομηχανία του αθλητισμού θα υποστεί απώλειες 57 δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω της πανδημίας Covid-19, όπως αποκάλυψε χθες η ισπανική εφημερίδα «Expansión».
 
Αυτό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσίασε το «Two Circles», μια εταιρεία που συνεργάζεται απευθείας με περισσότερους από 300 οργανισμούς παγκοσμίως.

Η εταιρεία εκτιμά ότι φέτος ο κύκλος εργασιών θα είναι 73,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σχεδόν το ήμισυ των 135 δισεκατομμυρίων που είχαν προβλεφθεί πριν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις για το τρέχον έτος για τον κλάδο έδειξαν αύξηση έως και 5%. Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε ριζικά αυτές τις προβλέψεις, με πτώση 43% σε σύγκριση με το 2019, όταν ο κύκλος εργασιών ήταν 129 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι στιγμής, ο περιορισμός λόγω της πανδημίας έχει διακόψει 120.000 προσφορές χορηγιών με περισσότερες από 5.000 μάρκες.

Ορισμένοι χορηγοί θα δικαιούνται επιστροφής χρημάτων, αλλά οι ειδικοί λένε ότι τα περισσότερα συμβόλαια ενδέχεται να μην ορίζουν ξεκάθαρα, τι πρέπει να συμβεί σε μία τέτοια κατάσταση.

Ο ημιμαραθώνιος του Βερολίνου που είχε προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου, ήταν η πιο πρόσφατη αθλητική εκδήλωση που αναβλήθηκε, διότι στη Γερμανία υπάρχει απαγόρευση εκδηλώσεων με περισσότερα από πέντε χιλιάδες άτομα έως τις 24 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μείωσε το βασικό επιτόκιο κατά 200 μονάδες βάσης στο 18% η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας
Ξεκινά η bull market για το ασήμι-Μπορεί αυτό το ράλι να σπάσει κάθε ρεκόρ;
Τραμπ: Η συμφωνία με την Ε.Ε. θα είναι η μεγαλύτερη απ’ όλες-Την Κυριακή η συνάντηση με Φον ντερ Λάιεν
Πάουελ: Το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του και τα σενάρια των αγορών
Γερμανία: Αύξηση 11% στην παραοικονομία-Ποιοι είναι οι λόγοι
Πάνω από 4 στους 10 Αμερικανούς βλέπουν μείωση στο πραγματικό τους εισόδημα
UBS: Πώς η συμφωνία του Τραμπ με την Ιαπωνία ξεκαθαρίζει το εμπορικό τοπίο
Σε υψηλό έντεκα μηνών η ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης τον Ιούλιο
Τραμπ: Δασμοί 15%-50% για χώρες χωρίς εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ… Τι λέει για την Ε.Ε.
Deutsche Bank: Άλμα κερδών το δεύτερο τρίμηνο του 2025-Άγγιξαν τα 1,5 δις ευρώ