Powered by

Η Nissan αποσύρεται από την Ευρώπη

Η Nissan Motor ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρώπη, αλλά και από άλλες αγορές, ώστε να επικεντρωθεί σε ΗΠΑ, Κίνα και Ιαπωνία, όπως προβλέπει το νέο στρατηγικό πλάνο, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters.

To «επιχειρησιακό σχέδιο» αναμένεται να ανακοινωθεί στις 28 Μαΐου και προχωράει ένα βήμα παραπέρα από την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την εκδίωξη του πρώην επικεφαλής της, Κάρλος Γκοσν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η επιδίωξη για μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οδήγησε σε απότομες εκπτώσεις και σε ένα φθηνότερο μπραντ.

Σύμφωνα με το νέο, τριετές σχέδιο, που πρωτοαναφέρθηκε από το Reuters, η Nissan στοχεύει να αποκαταστήσει τους δεσμούς της με τους εμπόρους αυτοκινήτων και να ανανεώσει τις γραμμές παραγωγής ώστε να επανακτήσει την τιμολογιακή ισχύ και την κερδοφορία της.

Παράλληλα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Mitsubishi Motors, η Nissan θα αναπτύξει την τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων υβριδικών οχημάτων. Η γαλλική Renault SA αναμένεται να επικεντρωθεί στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη.

Στο παρελθόν, η Nissan τοποθετούσε την ετήσια δυναμικότητα παραγωγής σε πάνω από 7 εκατ. οχήματα, με τρεις ημερήσιες βάρδιες ανά εργοστάσιο. Με το νέο σχέδιο, θα υπάρχουν δύο ημερήσιες βάρδιες και δυναμικότητα 5,5 εκατ. οχήματα.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί