powered by

REMU: Πώλησε 1.673 ακίνητα αξίας €1,27 δις από το 2016

Στα €1.484 εκατ. ανέρχεται η λογιστική αξία των ακίνητων τα οποία βρίσκονται στους ισολογισμούς της Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος, που αποκτήθηκαν μέσω συμφωνιών ανταλλαγής χρέους με ακίνητα και ανακτηθέντων ακινήτων και έχουν περιέλθει υπό την διαχείριση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ακινήτων (REMU).

Συγκεκριμένα, με βάση την παρουσίαση των αποτελεσμάτων προς τους επενδυτές, από το 2016 που συστάθηκε η μονάδα, η REMU έχει προχωρήσει στην πώληση 1.673 ακινήτων αξίας €1,27 δις.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 η REMU ανέλαβε ακίνητα ύψους €12 εκατ., ενώ το Συγκρότημα ολοκλήρωσε την οργανική πώληση ακινήτων ύψους €14 εκατ. καταγράφοντας κέρδη από την πώληση ακινήτων ύψους €1 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2020.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2020, το Συγκρότημα προχώρησε σε εκτέλεση αγοραπωλητήριων συμφωνιών με συνολική τιμή συμβολαίου ύψους €16 εκατ. (89 ακίνητα), σε σύγκριση με €150 εκατ. (125 ακίνητα) κατά το δ’ τρίμηνο 2019. Επιπρόσθετα, το Συγκρότημα είχε υπογράψει αγοραπωλητήριες συμφωνίες για πωλήσεις ακινήτων με τιμή συμβολαίου ύψους €49 εκατ. στις 31 Μαρτίου 2020, σε σύγκριση με €36 εκατ. στις 31 Δεκεμβρίου 2019.
 

 

 

Δειτε Επισης

Άνοιξε η πλατφόρμα για επιβεβαίωση της απομείωσης κουρεμένων καταθετών-Όλες οι πληροφορίες
Το πλαίσιο στρατηγικών πρωτοβουλιών της Eurobank για ενίσχυση της επιχειρηματικής διασύνδεσης με Ινδία
Α. Αθανασιάδης: Ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στην Κύπρο ο ασφαλιστικός τομέας-Η μεγάλη δυναμική του
Drone Destination με προορισμό την Κύπρο… Ποια είναι η ινδική εταιρεία που έρχεται να «απογειώσει» την χώρα μας
Σταύρος Σταύρου: Καθοδόν για την Κύπρο αριθμός εταιρειών από την Ινδία-Νέο κεφάλαιο στις επενδυτικές σχέσεις
Ηγετικές παρεμβάσεις και διεθνής αναγνώριση στη 64η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΛΚ
Νίκος Χειμαρίδης: Σταθερός και φιλικός προς τους επενδυτές προορισμός η Κύπρος-Φάρος το παράδειγμα με την Ινδία
Στην τελική φάση η ετοιμασία των νομοσχεδίων για την φορολογική μεταρρύθμιση-Η διττή πρόκληση για την Κύπρο
Κ. Ιορδάνου: Η καλύτερη άμυνα σε τέτοιους καιρούς...Ενδυνάμωση οικονομίας, ελκυστικότητα, εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών
Νέος προέδρος του ΣΕΛΚ ο Οδυσσέας Χριστοδούλου, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Ανδρέου-Τα μέλη του Δ.Σ.