Εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο ο αγωγός EastMed

Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το νομοσχέδιο για τη συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας για μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην ευρωπαϊκή αγορά, που αφορά τη διακρατική συμφωνία για τον αγωγό EastMed. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί ακολούθως στη Βουλή για κύρωση.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το νομοσχέδιο είχε συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Υπουργικού από την Τετάρτη, το οποίο επικεντρώθηκε ωστόσο στα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και της οικονομίας, που ανακοίνωσε ακολούθως στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Η τριμερής διακρατική συμφωνία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου EastMed υπεγράφη στις 2 Ιανουαρίου 2020, στην Αθήνα, από τους Υπουργούς Ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και των Πρωθυπουργών Μητσοτάκη και Νετανιάχου. Η Ιταλία τελικά δεν υπέγραψε τη συμφωνία.
 
Στις 14 Μαΐου, η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed υπερψηφίστηκε με ευρύτατη συναίνεση από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Goldman Sachs: Ο Τραμπ προτιμά το πετρέλαιο στα 40-50 δολάρια το βαρέλι
Γ. Παπαναστασίου: Κομισιόν και κράτη-μέλη Ε.Ε. να συνεργαστούν για προστασία GSI από παρεμβάσεις
Πετρέλαιο: Άλμα 3% στις τιμές λόγω αποκλιμάκωσης δασμών και CPI στις ΗΠΑ
Σε εξέλιξη η μαζική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών από την ΑΗΚ
Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας: Σε δημόσια διαβούλευση οι τροποποιητικοί κανονισμοί για το υγραέριο
ΑΔΜΗΕ-Terna: Μνημόνιο συνεργασίας για τη νέα ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Ιταλίας
Παραμένει προσηλωμένος στην υλοποίηση του GSI ο ΑΔΜΗΕ-«Άγνοια όρων που διέπουν ευρωπαϊκά έργα»
Ενέργειες Χριστοδουλίδη μακριά από τα φώτα για το ρεύμα...Ζήτησε από ΡΑΕΚ και ΑΗΚ να μην μπουν αυξήσεις
Διευρύνονται οι δικαιούχοι της ειδικής διατίμησης 08 της ΑΗΚ-Εντάσσονται οικογένειες με 5 ή περισσότερα εξαρτώμενα
Άλμα 3% στις τιμές πετρελαίου με ώθηση από τις προοπτικές προόδου στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας