Powered by

Ο Τζόνσον ανοίγει τα καταστήματα στις 15 Ιουνίου

Ανοιχτές αγορές και εκθέσεις αυτοκινήτων στην Αγγλία θα μπορούν να λειτουργήσουν από την επόμενη εβδομάδα (1η Ιουνίου), εφόσον θα ισχύουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από την Covid-19, καθώς συγκαταλέγονται στους χώρους χαμηλού ρίσκου, σε σύγκριση με τους κλειστούς χώρους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Σε δεύτερο στάδιο, πιθανόν στις 15 Ιουνίου, θα μπορούν να λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικής πώλησης – μη βασικών αγαθών – σε κλειστούς χώρους και εμπορικά κέντρα, εφόσον τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επανέλαβε τις ανακοινώσεις σχετικά με τις προετοιμασίες για το άνοιγμα κάποιων τάξεων σχολείων από την επόμενη εβδομάδα, και τόνισε ότι ο σχεδιασμός για την χαλάρωση των περιορισμών ανακοινώνεται, καθώς η χώρα προχωρά στα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown, εφόσον το επιτρέπουν οι μέχρι τώρα ενδείξεις, και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί με την πτώση του αριθμού των νέων περιστατικών και των θανάτων από τον ιό.

Οι νέοι θάνατοι από κορωνοϊό που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 121, και ο συνολικός αριθμός φτάνει τους 36.793, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υγείας. Χθες πραγματοποιήθηκαν 73.726 διαγνωστικές εξετάσεις, εκ των οποίων 1.625 ήταν θετικές στον ιό. 8.834 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με κορονοϊό, αριθμός που είναι κατά 12% μικρότερος από ότι πριν δύο εβδομάδες (λίγο περισσότεροι από 10.000).

Σύμφωνα με την επιστημονική σύμβουλο της υπηρεσίας δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, Ιβόν Ντόιλ, το 0,25% του πληθυσμού στην Αγγλία από 4-17 Μαϊου είχε κορωνοϊό, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Βρετανία στο 0,7-1 και ότι οι νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, όπως και ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης, έχει μειωθεί σημαντικά.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Κάμψη στην κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάιο-Αύξηση σε ετήσια βάση
Φρ. Μερτς: Οποιαδήποτε δασμολογική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. θα είναι ασύμμετρη
Εγκρίθηκε το 18ο πακέτο κυρώσεων Ε.Ε. κατά της Ρωσίας-Ήρε το βέτο η Σλοβακία
Τα αμερικανικά τέλη φρενάρουν τα κινεζικά ναυπηγεία-Πτώση 52% στις παραγγελίες το πρώτο εξάμηνο
Ξανά πάνω από τις $120.000 το Bitcoin μετά το «ναι» σε νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ
Politico: Θύελλα αντιδράσεων μετά την πρόταση της Κομισιόν για νέο φόρο στις μεγάλες επιχειρήσεις
Νέα άνοδος στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ-Στο 6,75% το 30ετές
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Ε.Ε.… Τα νέα όπλα που ετοιμάζει η Κομισιόν στη διαμάχη με τον Τραμπ
Άλλη εποχή στο διατλαντικό εμπόριο αν οι ΗΠΑ επιβάλουν τελικά δασμούς 30% στα ευρωπαϊκά προϊόντα
Τι θα γίνει αν ο Τραμπ απολύσει τον Πάουελ-Το πιθανό ντόμινο