Powered by

Η Sanofi πουλάει το μερίδιό της στην αμερικανική Regeneron

Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi πουλάει το μερίδιό της στην αμερικανική Regeneron Pharmaceuticals Inc. αξίας περίπου 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Regeneron συμφώνησε να επαναγοράσει από τη Sanofi μετοχές της ύψους 5 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσαν οι εταιρείες τη Δευτέρα. Η Regeneron ανακοίνωσε επίσης ότι η Sanofi σχεδιάζει να πουλήσει περίπου 12,8 εκατομμύρια μετοχές μέσω δημόσιας προσφοράς.

Η κίνηση αποτελεί μέρος της καινούργιας στρατηγικής του Διευθύνοντος Συμβούλου της Sanofi, Πολ Χάντσον για την φαρμακευτική. Η Sanofi ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι θα σταματήσει την προσπάθεια της για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις, εξοικονομώντας περισσότερα από 2 δισ. δολάρια προκειμένου να επικεντρωθεί σε ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς όπως ο καρκίνος.

Η Sanofi κατέχει σήμερα περίπου 23,2 εκατομμύρια μετοχές της Regeneron, ή το 20,6% της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας, ανέφεραν οι εταιρείες. Η Sanofi θα συνεχίσει να κατέχει περίπου 400.000 μετοχές της Regeneron. Οι εταιρείες δήλωσαν ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην τρέχουσα συνεργασία τους.

Σύμφωνα με περσινή έκθεση αναλυτών της HSBC, μέσω συμφωνιών η Sanofi θα πετύχει να οικοδομήσει γρηγορότερα ένα φαρμακευτικό προφίλ στον τομέα του καρκίνου.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Πάουελ: Το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του και τα σενάρια των αγορών
Γερμανία: Αύξηση 11% στην παραοικονομία-Ποιοι είναι οι λόγοι
Πάνω από 4 στους 10 Αμερικανούς βλέπουν μείωση στο πραγματικό τους εισόδημα
UBS: Πώς η συμφωνία του Τραμπ με την Ιαπωνία ξεκαθαρίζει το εμπορικό τοπίο
Σε υψηλό έντεκα μηνών η ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης τον Ιούλιο
Τραμπ: Δασμοί 15%-50% για χώρες χωρίς εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ… Τι λέει για την Ε.Ε.
Deutsche Bank: Άλμα κερδών το δεύτερο τρίμηνο του 2025-Άγγιξαν τα 1,5 δις ευρώ
Χρυσός: Πώς η Κίνα αυξάνει τα αποθέματά της και μειώνει την εξάρτηση από το δολάριο
Πιέζει ο χρόνος… Όλα στο τραπέζι για το εμπορικό deal ΗΠΑ-Ε.Ε.
Ανάσα για αγορές και επενδυτές οι πρόσφατες δασμολογικές συμφωνίες του Τραμπ