Powered by

Την εξαγορά της ελληνικών συμφερόντων Softomotive ανακοίνωσε η Microsoft

Την εξαγορά της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας παραγωγής λογισμικού Softomotive ανακοίνωσε η Microsoft.H Softomotive, με έδρα στο Λονδίνο, θεωρείται εκ των πρωτοπόρων εταιρειών στο Robotic Process Automation (RPA) και Robotic Desktop Automation (RDA) software.  Το 2015 άνοιξε γραφεία στο Λονδίνο, και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, την Ινδία και τη Νότιο Κορέα.

Πρόκειται για μια εταιρεία που ιδρύθηκε στην Αθήνα πριν από 15 χρόνια, από δύο απόφοιτους του τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αργύρη Κανίνη (πρόεδρος) και τον Μάριο Σταυρόπουλο (CEO).

«Είμαστε περήφανοι να ανακοινώνουμε ότι η Softomotive εξαγοράστηκε από την Microsoft και ότι τα προϊόντα μας αποτελέσουν τμήμα του Microsoft Power Automate”, αναφέρει σε μήνυμά του ο συνιδρυτής και CEO της Softomotive Μάριος Σταυρόπουλος.

«Σήμερα ανακοινώνουμε την εξαγορά της Softomotive μιας κορυφαίας εταιρείας παροχής ρομποτικών αυτοματισμών (RPA) με πάνω από 15 χρόνια εμπειρία και δημιουργό του προγράμματος WinAutomation. Συνδυάζοντας τις υπηρεσίες της Softomotive με τις υπάρχουσες δυνατότητες του Microsoft Power Automate, η Microsoft δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να δημιουργεί bots για να αυτοματοποιεί διαδικασίες», αναφέρει σε άρθρο του στο blog της Microsoft o Charles Lamanna, CVP της πλατφόρμας εφαρμογών για πολίτες της εταιρείας.

Το ποσό της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό ξεπέρασε τα 100 εκατ. δολάρια. Σημειώνεται πως η Grafton Capital είχε επενδύσει το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων το 2018 αποκτώντας ποσοστό περί το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Softomotive απασχολεί περί τα 150 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται στην Ελλάδα, τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στο Orbit στους Αμπελόκηπους.

Η εταιρεία λογισμικού έχει αναπτύξει την WinAutomation, την πρώτη αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αυτοματοποίησης επιφάνειας εργασίας, και την πλατφόρμα ProcessRobot για αυτοματοποιημένες εταιρικές λειτουργίες στο χώρο του IT που απευθύνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις. Σήμερα το πελατολόγιό της περιλαμβάνει πάνω από 9.000 επιχειρήσεις διεθνώς από τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, των τραπεζών, των ασφαλίσεων και των τηλεπικοινωνιών, μεταξύ άλλων, στους οποίους περιλαμβάνονται ονόματα όπως η IBM, η Xerox, η DT, η KPMG κ.ά.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Fitch: Επιβεβαίωσε το ελληνικό αξιόχρεο σε ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές-Οι βασικοί παράγοντες της αξιολόγησης
UBS: Πού βάζει τον πήχη για την ανάπτυξη στην Ελλάδα
Amazon: Ποιοι Έλληνες βρίσκονται πίσω από το mega deal της αμερικανικής εταιρείας στην Ελλάδα
Δυναμικά στον τομέα ΑΠΕ της Ελλάδας με επένδυση σε τρία νέα αιολικά πάρκα μεγάλης κλίμακας η Amazon
Στις αγορές με επανέκδοση δεκαετούς ομολόγου το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκ.
Πρόωρη αποπληρωμή δανείων και το 2025 προγραμματίζει η Ελλάδα-Ποιος ο στόχος
Κομισιόν: Η Ελλάδα μηδενίζει το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2024-2025
Mε βλέψεις στο εξωτερικό οι ελληνικές τράπεζες-Μειώνονται οι στόχοι των MREL
Πόσο κοστίζει τώρα ένα διαμέρισμα στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις-Στις φθηνότερες αγορές η Αθήνα
Θετικό σήμα από Κομισιόν για ελληνική οικονομία-Αβεβαιότητα από την επιβράδυνση της Ευρώπης