Η eBOS Technologies Ltd πρωταγωνιστεί στις καινοτόμες τεχνολογίες 5G

Από την ίδρυσή της το 2003, η eBOS Technologies Ltd καθοδηγείται από το πάθος για την καινοτομία και συνεπώς πάντα ακολουθούσε τις πρωτοπόρες τεχνολογίες στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης. Το τμήμα έρευνας της eBOS εστιάζει σε έργα καινοτομίας καθώς και τεχνολογίες του μελλοντος που στοχεύουν να παράξουν σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό αντίκτυπο.

Ανάμεσα στα πιο καυτά θέματα τεχνολογίας που προκαλούν παγκόσμιο ενδιαφέρον στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, είναι το και 5G, το οποίο αντιπροσωπεύεται από δύο πρόσφατα έργα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα οποία η eBOS έχει ενεργό ρόλο: το «5G-SOLUTIONS for European Citizens» και το «MonB5G Distributed management of Network Slices in beyond 5G». Αυτά τα δύο έργα στοχεύουν να εφαρμόσουν την τεχνολογία 5G και να αναδείξουν τα πολύτιμα οφέλη της για την κοινωνία και τη βιομηχανία, μέσω της υλοποίησης, επίδειξης και οργάνωσης κάθετων εφαρμογών 5G.

Το έργο 5G-SOLUTIONS επικεντρώνεται στις προκλήσεις της προώθησης δοκιμών επικύρωσης 5G σε πολλές βιομηχανίες. Το έργο χρηματοδοτείται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με συνολικό προϋπολογισμό 14,3 εκατομμύρια ευρώ, ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2019 και διαρκεί συνολικά τρία χρόνια. Το έργο στοχεύει να αποδείξει και να επικυρώσει ότι το 5G παρέχει σε διάφορους κλάδους της βιομηχανίας συνεχή και απρόσκοπτη πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα μελλοντικών υπηρεσιών με αυξημένες ανάγκες πολύ περισσότερες από αυτές που μπορεί να παρέχει ένα δίκτυο 4G, φέρνοντας έτσι το όραμα του δικτύου 5G πιο κοντά στην υλοποίηση. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της διεξαγωγής προηγμένων και επιτόπιων δοκιμών καινοτόμων σεναρίως χρήσης, με την άμεση εμπλοκή και συμμετοχή τελικών χρηστών σε πέντε σημαντικούς κλάδους της βιομηχανίας: Εργοστάσια του Μέλλοντος, Έξυπνη Κατανάλωση Ενέργειας, Έξυπνες Πόλεις, Έξυπνα Λιμάνια, Μέσα & Ψυχαγωγία. Το έργο συντονίζεται από την Telecom Italia (TIM S.p.A.).

«Το έργο 5G-SOLUTIONS προετοιμάζεται για το 2ο έτος υλοποίησης του, ακολουθώντας το πλάνο πορείας υλοποίησης των 3GPP, IMT-2020 και 5G-PPP σύμφωνα με την εξέλιξη και τις αναβαθμίσεις των εγκαταστάσεων 5G-EVE και 5G-VINNI ICT-17, και ετοιμάζεται να εισέλθει στους προγραμματισμένους κύκλους δοκιμών, έτσι ώστε να εξασφαλίσει μια ομαλή και ευθυγραμμισμένη εξέλιξη των βιομηχανικών επικυρώσεων. Η οργάνωση της απαραίτητης υποδομής, και οι δραστηριότητες επικοινωνίας που έχουν υλοποιηθεί κατά το 1ο έτος του έργου, καθώς και το σύστημα οπτικής παρακολούθησης των αποτελεσμάτων στοχεύουν στην επικύρωση των στόχων που έχουν τεθεί από την έναρξη του έργου»,  δήλωσε ο Χρήστος Σκούφης, Υπεύθυνος έργων στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της eBOS Technologies Ltd και Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας και Εκτίμησης Κινδύνων του έργου 5G-SOLUTIONS.
Το έργο MonB5G στοχεύει στο σχεδιασμό και υλοποίηση μηχανισμών μηδενικής αφής για διαχείριση, ενορχήστρωση και υποστήριξη του δικτύου 5G LTE καθώς και μελλοντικών τεχνολογιών. Χρηματοδοτείται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με συνολικό προϋπολογισμό 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο έχει ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2019 και θα διαρκέσει συνολικά τρία χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών χρόνων, η κοινοπραξία του έργου θα αναπτύξει την αρχιτεκτονική και το πρωτότυπο ενός νέου πλαισίου κατανεμημένου μηχανισμού μηδενικής αφής, για τη διαχείριση και ενορχήστρωση του δικτύου για τεχνολογίες 5G και μετά. Το έργο θα προσφέρει επίσης, ένα καινοτόμο και αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης δικτύου που θα ενσωματώνει την ασφάλεια και την ενεργειακή απόδοση. Το έργο συντονίζεται από το Τμήμα SMARTECH του Telecommunications Technological Centre of Catalonia (CTTC). Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί σε δύο πειραματικές πλατφόρμες: CTTC’s 5G Τestbed στη Βαρκελώνη (Ισπανία) και Eurecom’s 5G στη Σοφία - Αντίπολις (Γαλλίας).

«Επί του παρόντος, η κοινοπραξία του MonB5G ολοκληρώνει την ουσιαστική φάση του σχεδιασμού της αρχιτεκτονικής του συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των συστατικών στοιχείων των μηχανισμών ανάλυσης, λήψης αποφάσεων καθώς και του συστήματος παρακολούθησης που θα επιτρέψουν την διαχείριση και ενορχήστρωση μηδενικής αφής. Επιπλέον, οι συνεργάτες καθορίζουν τους δείκτες απόδοσης, τις απαιτήσεις καθώς και τα σενάρια χρήσης και ελέγχου που σύντομα θα χρησιμοποιηθούν στην επικείμενη φάση δοκιμών και αξιολόγησης του συστήματος» δήλωσε ο George Guirgis, Υπεύθυνος έργων στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της eBOS Technologies Ltd.
Μέσω αυτών των 2 έργων, η eBOS Technologies Ltd συνεχίζει την σύμπραξή της στο άνοιγμα του δρόμου για τη βιομηχανική και εμπορική εξέλιξη μέσω συνεργατικής έρευνας και καινοτομίας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τους ιστότοπους των έργων:
www.5gsolutionsproject.eu
https://www.monb5g.eu
 

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση