Powered by

Πλεόνασμα €164,2 εκ. στη Γενική Κυβέρνηση το πρώτο τρίμηνο

Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία των οικονομικών λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020, τα οποία καταρτίζονται σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό σύστημα (ΕΣΛ 2010), το σύνολο των εσόδων ανήλθε σε €2.082,6 εκ. και οι συνολικές δαπάνες σε €1.918,4 εκ., με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πλεόνασμα €164,2 εκ. σε σύγκριση με πλεόνασμα ύψους €66,8 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου χρόνου.  

Οι κυριότερες κατηγορίες εσόδων για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020 ήταν: φόροι επί της παραγωγής και των εισαγωγών €750,6 εκ. (1,2% μείωση από την αντίστοιχη περίοδο του 2019), εκ των οποίων ο ΦΠΑ περιορίστηκε στα €469,2 εκ. (μείωση 2,8%), κοινωνικές εισφορές €571,7 εκ. (10,4% αύξηση) και φόροι στο εισόδημα και πλούτο €500,8 εκ. (1,2% αύξηση). Τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών ανήλθαν στα €165,6 εκ. καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 28,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Οι κυριότερες κατηγορίες δαπανών για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020 ήταν: κοινωνικές παροχές €647,0 εκ. (6,0% αύξηση από την αντίστοιχη περίοδο του 2019), και απολαβές προσωπικού (συμπεριλαμβανομένων τεκμαρτών κοινωνικών εισφορών και συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων) €641,4 εκ. (7,9% αύξηση). Η ενδιάμεση ανάλωση ανήλθε σε €288,4 εκ. (92,4% αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο).

Δειτε Επισης

Η μέση διάρκεια του εργασιακού βίου στην Κύπρο και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση
Εβδομαδιαία βάση κέρδη 0,9% στο ΧΑΚ
Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου...Οι νέες προθεσμίες από το Τμήμα Φορολογίας
27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις επί θητείας Κ. Πετρίδη ως υπουργού Εσωτερικών-Όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Αντίστροφη μέτρηση για την φορολογική μεταρρύθμιση-Αυτά είναι τα έξι νομοσχέδια που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση
Προϋπολογισμός Ε.Ε.: Ποιοι κερδίζουν από την κατανομή δισεκατομμυρίων-Πόσα εξασφαλίζει η Κύπρος
Άνοδος 1,33% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Ιούνιο
Ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας Κύπρος και Μάλτα-Υπέγραψαν MoU
Σταθεροποιητικές τάσεις την Πέμπτη στο ΧΑΚ